17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΣΤΙΓΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στη κεντρική πλατεία της Ραφήνας όπου κατοικοεδρεύει μεγάλος αριθμός τους. Συγκλονιστικές οι εικόνες που δημοσίευσε το www.eastrunner.gr με τίτλο «συνεχίζονται οι επιθέσεις αδέσποτων στη πλατεία Ραφήνας» και το κείμενο που το συνοδεύει.

Να συνυπογράψουμε τα γραφόμενα του καλού φίλου Χρυσού Σταυρίδη, ο οποίος αγωνιωδώς αναρωτιέται γιατί κανένας αρμόδιος δεν δίνει την απαιτούμε προσοχή σ’ αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Να συμπληρώσουμε ότι αν στη θέση του ενήλικα πολίτη ήταν ένα παιδί, σε τι κατάσταση θα βρισκόταν; Καλό να δηλώνεις ζωόφιλος. Η ζωοφιλία ωστόσο δεν είναι λέξη κενή περιεχομένου, αλλά βαρύνετε από πολλές υποχρεώσεις όπως:

Δεν εγκαταλείπουμε ζώα που μέχρι πρότινος είχαμε οικόσιτα. Δεν χαρίζουμε ζωάκια στα παιδιά αν προηγουμένως δεν τα έχουμε μάθει να τα φροντίζουν. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια.

Δεν αναλαμβάνουμε ένα ζώο αν δεν ξέρουμε να το φροντίσουμε. Δεν ταΐζουμε αδέσποτα σε κοινόχρηστους χώρους. Αν τ’ αγαπάμε τα υιοθετούμε. Δεν δίνουμε πάντα άφεση αμαρτιών στο σκυλί που επανειλημμένα δαγκώνει, αλλά ειδοποιούμε τους υπεύθυνους για την περισυλλογή του.

Ίσως το πιο δύσκολο είναι να ακολουθήσουμε τη νομοθεσία που διέπει την κατοχή ενός ζώου. Αλλά τι λέμε τώρα! Έλληνες είμαστε και το χούι δεν αποβάλλεται εύκολα.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα