21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΧΥΤΑ Ή ΧΥΤΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

ΧΥΤΑ Ή ΧΥΤΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

Όσες διαμαρτυρίες κι αν υπάρχουν. Όσο κι αν λέει η περιφερειάρχης Αττικής ότι ίσως δεν λειτουργήσει το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, η αλήθεια είναι μία. Το έργο είναι έτοιμο να δεχτεί απορρίμματα. Ζητούμενο αν δεχτεί σύμμεικτα ή υπολείμματα διαλογής απορριμμάτων στη πηγή.

Τούτο σημαίνει, όπως μας διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, στην κατ’ ιδία συνάντησή μας στο γραφείο του απαντώντας στην ερώτηση μας, τι θα γίνει με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού που είναι έτοιμος κατά 90% και μας απάντησε: «Είναι 100% έτοιμος. Το ζήτημα είναι τι υλικά θα δεχτεί. Σύμμεικτα ή απλά υπόλοιπα της διαχείρισης στη πηγή;»

Κι’ όταν επιμείναμε ρωτώντας τι θα συμβεί αν δεν προχωρήσει τόσο γρήγορα όσο είναι επιθυμητό η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, δηλαδή στο σπίτι καθενός από μας, μας απάντησε το εξής απλό: «Αν δεχτεί προϊόν των υπολοίπων μια σωστής και υπεύθυνης διαλογής στη πηγή είναι αλλιώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα γεμίσει γρήγορα».

Αυτό και μόνο είναι αρκετό να προβληματίσει. Αντί λοιπόν να αναλισκόμαστε σε φρούδες προσδοκίες και διαμαρτυριές, καλύτερο είναι να αρχίσουμε από τώρα να εξασκούμαστε στη διαλογή στη πηγή, καθώς έχουμε περισσότερη ευθύνη ως πολίτες στην υπόθεση αυτή, απ’ ότι οι διαχειριστές της εξουσίας.

Επιτέλους ας σταματήσουμε να ρίχνουμε όλα τα φταιξίματα στους άλλους – το μόνο εύκολο – κι ας στρωθούμε στη δουλειά ενημερώνοντας και παροτρύνοντας, από όποιο μετερίζι είμαστε ταγμένοι, τους συμπολίτες μας να πάνε ένα βήμα παρακάνω και να κάνουμε ότι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι έχουν πετύχει από χρόνια,  τη διαχείριση των απορριμμάτων στη πηγή. Στην τελική μόνο οφέλη θα έχουμε από την προσπάθεια αυτή. Δεν νομίζετε;  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα