24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕ. Μπουρνούς: Ανεπίτρεπτη η επιστολή των κοινοτικών συμβούλων απ’ το Ντράφι, Πρόγιου...

Ε. Μπουρνούς: Ανεπίτρεπτη η επιστολή των κοινοτικών συμβούλων απ’ το Ντράφι, Πρόγιου και Κυριαζή

Δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε, απαντά – ουσιαστικά χωρίς ν’ απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν – ο δήμαρχος Ρ-Π στην καταγγελία των δύο Κ.Σ. Πρόγου και Κυριαζή, οι οποίοι τον έψεξαν για την ανεπίτρεπτη παρατεταμένη διακοπή υδροδότησης στο Ντράφι.

Ακολουθεί η απάντηση  Μπουρνούς ανάρτηση ανάρτηση στη σελίδα του στο FB:

“Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή Πρόγιου-Κυριαζή για το Ντράφι

Ως απάντηση στην ανεπίτρεπτη επιστολή των κοινοτικών συμβούλων απο το Ντράφι, Πρόγιου και Κυριαζή, την οποία μάλιστα δημοσιοποίησαν πριν λάβουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις αναφέρουμε εν συντομία τα κάτωθι:

Την ώρα που καίγονταν η Αττική γη και την ώρα που η ΕΥΔΑΠ λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης εγκαταστάσεων της – όπως η ίδια με δελτίο Τύπου δηλώνει – αδυνατεί να υδροδοτήσει πλήρως από το αντλιοστάσιο της στα Κιούρκα, τους από εκεί υδροδοτουμενους οικισμούς, κάποιοι αναζητουν για μάγισσες.

Για την πλήρη πληροφόρηση των πολιτών ενημερώνουμε ότι η ΕΥΔΑΠ αποκατέστησε την υδροδότηση του Ντραφιου στις 9.00 το πρωί της Κυριακής, αφού προηγουμένως είχε διακόψει ολοκληρωτικά την παροχή στον οικισμό μεταξύ απόγευμα Σαββάτου 19.00 εως 09.00 πρωί Κυριακής και μετά απο έντονη διαμαρτυρία του Δήμου.

Το προηγούμενο διαστημα κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη-Μαλακάσα κλπ με Η/Ζ υπολειτουργουσε την εγκατάσταση της στα Κιουρκα και παρείχε περίπου το 50% της αναγκαίας παροχής του οικισμού, γι’αυτο και υπήρχε πρόβλημα στα μεγάλα υψόμετρα του οικισμού.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου στο Ντράφι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα λειτουργικότητας και οι δεξαμενές έχουν συντηρηθεί.

Η διακοπή υδροδότησης οφείλονταν αποκλειστικά σε έλλειψη νερού και όχι σε “εξαερωσεις” που “ανακάλυψαν” κάποιοι.

Επίσης, συνεργεία του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ για την σωστή παροχή όταν παροχετευτηκε η περιοχή ΗΤΑΝ στο ΝΤΡΑΦΙ και έφυγαν μόνο όταν αποκαταστάθηκε η υδροδότηση χωρίς να παρουσιαστούν βλάβες.

Τέλος, να γίνει σαφες οτι οι παλαιές γεωτρήσεις δεν έχουν πόσιμο νερό και δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν στο δίκτυο.

Το θέμα επάρκειας νερού για θέματα πυρασφάλειας ήταν εξασφαλισμένο για την πολιτική προστασία του Δήμου και τα πυροσβεστικα οχήματα βάσει σχεδίου που είχε καταρτιστεί.

Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα στέκεται πάντα δίπλα τους.

Η παρουσία υδροφορων έδωσε λύση σε πολλούς πολίτες της περιοχής, γέμισαν δεξαμενές, έδωσαν προσωρινή διέξοδο και τον αναγκαίο χρόνο στην ΕΥΔΑΠ να δώσει οριστική λύση στο θέμα της υδροδότησης των περιοχών.

Συνεχίζουμε, μαζί με το προσωπικό μας, να είμαστε δίπλα στους πολίτες μας χωρίς διακρίσεις”.

Πάντως έγγραφο της ΕΥΔΑΠ που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του δημάρχου δεν δημοσιεύεται.

Για ν’ ακολουθήσει λακωνική η απάντηση Πρόγιου-Κυριαζή, με τα συμπεράσματα δικά σας:

«Το θέμα του χρονικού της διακοπής του νερού στο Ντράφι το γνωρίζουν οι Ντραφιώτες όπως το γνωρίζει και η ΕΥΔΑΠ και, δυστυχώς, δεν συμπίπτει με την δική σας εκδοχή.

Συνεπώς, ανεπίτρεπτη δεν ήταν η επιστολή μας, η οποία για άλλη μία φορά έθεσε μείζονα θέματα της περιοχής μας, που αναδύθηκαν στις δύσκολες τούτες ώρες, αλλά η δική σας απάντηση, στην οποία εξαπολύετε, κατά την συνήθη τακτική σας, αβάσιμους και μη τεκμηριωμένους χαρακτηρισμούς μην απαντώντας σε κανένα από τα τεθέντα ερωτήματα.

Θέτουμε την απάντησή σας στην κρίση των δημοτών.

Κωνσταντίνος Κυριαζής –  Αθηνά Πρόγιου

Κοινοτικοί Σύμβουλοι Πικερμίου».

Δριμύ κατηγορώ κατοίκων Ντραφίου για συνεχιζόμενη διακοπή νερού στην περιοχή

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα