14.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠυρκαγιές: Η Ρωσία στέλνει τα θηριώδη αεροσκάφη Ilyushin στην Ελλάδα με απόφαση...

Πυρκαγιές: Η Ρωσία στέλνει τα θηριώδη αεροσκάφη Ilyushin στην Ελλάδα με απόφαση Πούτιν

Τα θηριώδη πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin στέλνει στην Ελλάδα η Ρωσία με εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέτασε και έκανε αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για αποστολή επιπλέον βοήθειας για ενίσχυση του έργου κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταλούν άμεσα δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8.

«Λόγω του έκτακτου αιτήματος της κυβέρνησης της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που δρα στην κατάσβεση πυρκαγιών στις κεντρικές περιφέρειες της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Μια σειρά κρατών έσπευσαν να συνδράμουν τη χώρα σε διμερές επίπεδο στη μάχη με την πύριν λαίλαπα, ενώ όπως αναφέρει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή (21:30 στις 3/8) ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας γίνεται αναφορά στην άμεση ανταπόκριση της ΕΕ και των κρατών- μελών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει η ΓΓΠΠ, μια σειρά κρατών έσπευσαν να συνδράμουν τη χώρα σε διμερές επίπεδο, ενώ προσθέτει ότι η Πολιτική Προστασία με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή (03/08 και ώρα 21.30) τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU).

Συνολικά διατέθηκαν 21 εναέρια μέσα, 1.268 πυροσβέστες και 250 οχήματα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα