18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΑΡΗ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΑΡΗ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Όταν είσαι αεικίνητος ενεργός πολίτης, ακόμα κι αν δεν εκτιμήθηκε η παντοειδής προσφορά σου ως τοπικός σύμβουλος Πικερμίου και δεν επανεξελέγης επειδή δεν ενέδωσες σε μεθοδεύσεις σταυροδοσίας, παραμένεις πάντα παρών εκεί όπου σε χρειάζεται ο τόπος σου.

Ο λόγος για τον Άγγελο Χοβαρδά, ο οποίος δούλεψε και εξακολουθεί να δουλεύει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, ας μην ξεχνάμε ότι σ’ αυτόν οφείλεται η έστω εκ περιτροπής λειτουργία του Μουσείου Παλαιοντολογίας που υπάρχει στο κοινοτικό κατάστημα Πικερμίου και δεν σταματά να ενδιαφέρεται για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής όπως οι καταρράκτες του Βαλανάρη.

Ο πολυμήχανος… Άγγελος όχι μόνο έφερε στην επικαιρότητα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην λιμνούλα που σχηματίζει ο διπλός καταρράκτης του Βαλανάρη, από ασυνείδητους πολίτες που περνούν ευχάριστες ώρες εκεί και αφήνουν πίσω τους κάθε άχρηστο αντικείμενο τους, πολύ περισσότερο δε γκράφιτι που λερώνουν τους παρακείμενους βράχους, αλλά στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην αποκατάσταση του τοπίου καθαρίζοντας το χώρο, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακιστεί χωρίς ευτυχώς σοβαρό κίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα.

Σήμερα μιλώντας μαζί του μας επεσήμανε το αλαλούμ της ελληνικής πραγματικότητας όπου η προστασία του μοναδικού φυσικού αξιοθέατου κατακερματίζεται σε διάφορους φορείς με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να αναζητήσει ευθύνες σε κάποιον συγκεκριμένο φορέα. Τόνισε βέβαια την κακή νοοτροπία των πολιτών ν’ αφήνουν πίσω τους ότι τους είναι άχρηστο, αλλά και την απουσία κάδων απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση απ’ το επίμαχο σημείο.

Ελπίζουμε ότι το ατύχημα του καλού συμπολίτη μας να ευαισθητοποιήσει την δημοτική αρχή ώστε όχι μόνο να φροντίσει για τα δέοντα δικής της ευθύνης, αλλά να πιέσει  και τους άλλους φορείς ώστε πρώτον να φροντίσουν για την ασφαλή κατάβαση στο σημείο, αλλά και για την επιτήρηση του.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα