19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΝΕΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΝΕΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Απίστευτη επιτυχία για την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας και τον Πρόεδρό της Νεκτάριο Καλαντζή: Δύο μέλη της Ένωσης και μάλιστα γένους θηλυκού αναδείχτηκαν δήμαρχοι στο δήμο Χαλκιδέων η Έλενα Βάκα και στο δήμο Κέρκυρας η Μερόπη Υδραίου!

Η Έλενα Βάκα με μεγάλο ποσοστό, 62,84%, κέρδισε το δήμο Χαλκιδέων και αποτελεί πλέον την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο, γράφοντας έτσι την δική της ιστορία.

Η Μερόπη Υδραίου απ’ την μεριά της είναι η δεύτερη γυναίκα μετά το 1956 που εκλέγεται Δήμαρχος. Πρώτη ήταν η δισέγγονη του Γεωργίου Καποδίστρια, αδερφού του Ιωάννη Καποδίστρια, Μαρία Δεσύλλα-Καποδίστρια η οποία εξελέγη σε αναπληρωματικές εκλογές με 5.365 ψήφους σε σύνολο 10.207 το 1956 και παρέμεινε στον δημαρχιακό θώκο μέχρι το 1959.

Ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Νεκτάριος Καλαντζής δήλωσε για τις δύο νέες δημάρχους μέλη της Ένωσης που δημιούργησε προ ετών και έχει αξιόλογα αυτοδιοικητικά μέλη σ’ όλη την Επικράτεια:

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος ότι δύο απ’ τα μέλη μας, η Έλενα Βάκα κι η Μερόπη Υδραίου βρίσκονται ανάμεσα στις ελάχιστες αιρετές γυναίκες (19 σ’ όλη τη χώρα), που κατόρθωσαν να κατακτήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Θέλα να συγχαρώ τις δύο κυρίες και να ευχηθώ στο μέλλον οι γυναίκες να κατακτήσουν ακόμα περισσότερους δήμους, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση ταιριάζει απόλυτα με τις αρετές της γυναικείας φύσης. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας που οι γυναίκες εκτός απ’ την έμφυτη δυνατότητά τους να διαχειρίζονται τα κοινά είναι και πλήρως καταρτισμένες με επιστημονικές περγαμηνές».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα