28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΑΦΗΝΑ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΙ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΡΑΦΗΝΑ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΙ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

Το φθινόπωρο μπήκε με βροχές και καταιγίδες κι οι θυελλώδεις καυγάδες μεταξύ πλειοψηφίας – μειοψηφίας στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για τη νοοτροπία που επικρατεί στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής καλά κρατούν, με μπροστάρηδες την Αμαλία Τόκα από παλιά και το Δαμιανό Φαφούτη άρτι εισερχόμενο στην αρένα.

Τα παράπονα και των δύο για τη λογική που διέπει τη συγκεκριμένη επιτροπή που διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου, που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, άρχισαν με το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής, καθώς όπως λένε διέπετε από άκρατο δεσποτισμό, με αποτέλεσμα τη χθεσινή έκρηξη των δημοτικών συμβούλων της μείζονος Δαμιανού Φαφούτη και της ελάσσονος Αμαλίας Τόκα., κατά την εισαγωγή του θέματος περί λήψης απόφασης για την έγκριση της υπ’ αριθμ. 188/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για τη 10η αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015.

Ο πρώτος (Φαφούτης) ξέσπασε υπογραμμίζοντας ότι ήταν μόλις η δεύτερη φορά που καθυστέρησε ένα 10λεπτο να φτάσει στη συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής και αυτή είχε ολοκληρωθεί ερήμην του, οπότε καταψήφισε την αναμόρφωση και απείλησε με καταγγελτική προσφυγή στην Περιφέρεια, αν υπάρξει επανάληψη της ίδιας πρακτικής.

Η δεύτερη (Τόκα) με ενισχυτική διάθεση προς τον προλαλήσαντα (Φαφούτη) επικέντρωσε στη συνεχιζόμενη πρακτική οι συνεδριάσεις μιας τόσο κορυφαίας επιτροπής να γίνονται λίγες ώρες πριν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα οι μετέχοντες σ’ αυτή να υποχρεούνται, εις βάρος άλλων υποχρεώσεών τους, να προσέρχονται δύο φορές με διαφορά λίγων ωρών μέσα στη μέρα στο δήμο. Ακολούθως ψήφισε κατ’ επιλογή κωδικών τη νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ζητούμενο γιατί στους άλλους δήμους δεν υπάρχουν παρόμοιες καταγγελίες εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε; Μήπως στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου είναι επιλογή της δημοτικής αρχής Πιστικίδη, ώστε να περνούν τα πάντα μόνο με την έγκριση της πλειοψηφίας; Άρα τίθεται θέμα δημοκρατίας και αξιοπιστίας του αποτελέσματος. Οπότε θεωρείται αναγκαία μια άμεση ενημέρωση προς τους δημότες οι οποίοι (όπως πάντα) υφίστανται τα αποτελέσματα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα