ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ: )

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΛΕΞΙΚΟ, ΚΟΥΛΑ ΛΕΝΤΖΙΟΥ-ΤΡΙΚΟΥ, ΚΙΛΚΙΣ November 10, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ» των βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς, της δασκάλας Κούλας Λέντζιου-Τρίκου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 στις 18:00 στην Αίθουσα Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΤΑ ΣΥΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΣΥΚΑ November 09, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο με θέμα «Αντιμετώπιση του προβλήματος της ενδόσηψης των σύκων στην περιοχή του Μαρκοπούλου Μεσογαίας», συμμετείχε στο 16ο Εντομολογικό Συνέδριο που διεξάχθηκε από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2015 στο Ηράκλειο Κρήτης με εργασία με τίτλο «Ο ρόλος των εντόμων στην ενδόσηψη των σύκων»

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ November 09, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 5/11/2015 ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου για τη μεταφορά των μαθητών, ενημερώνουμε για τα εξής: Όταν η νέα Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (1-9-2014), διαπίστωσε ότι τα μισά σχεδόν δρομολόγια των σχολικών μεταφορών δεν είχαν καν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ ακόμα και εκείνα που είχαν δημοπρατηθεί, αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα στην εκτέλεσή τους.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΔΗΛΩΣΗ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, 33ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ November 08, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Μπορεί σήμερα την πρωτοκαθεδρία να είχε ο αυθεντικός Μαραθώνιος στην κλασική διαδρομή, για την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ωστόσο μοναδικός είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας «που ξεχωρίζει γιατί είναι μοναδικός και αυθεντικός, επειδή ακολουθεί τα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη, σηματοδοτώντας τις οικουμενικές αξίες της Ειρήνης και της Δημοκρατίας». Δούρου προτεραιότητες. Τι να πει κανείς…

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε πρώτο πλάνο η εγκατάλειψη των ανακτόρων του Τατοΐου και του κήπου του  (ΦΩΤΟ: )

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΪΟΥ;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΕΜΠ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ November 07, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Σήμερα το Τατόι παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, ενώ σε μια τελική πρόταση διαμόρφωσης και ανάδειξης του χώρου για συντήρηση και αναστήλωση κτιρίων, συντήρηση κήπων, δημιουργία μουσείου, χώρων φιλοξενίας, εστίασης, πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής σε πρότυπες μονάδες και χώρους προώθησης των προϊόντων του κτήματος, θα αποτελέσει ένα μοναδικό πολυχώρο προς όφελος της κοινωνίας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ November 05, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με κύρια θέματα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2015 αλλά και τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (πλημμύρων, χιονοπτώσεων) κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμαρχος Ρ-Π Β. Πιστικίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (ΦΩΤΟ: )

ΑΝΟΥΣΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ, ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΕΣΠΕΡΙΔΑ November 05, 2015 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Κατά γενική ομολογία η χθεσινή εσπερίδα στο Ledra Athens που διοργάνωσε το ΠΑΚΟΕ για τα λύματα της Αν. Αττικής και τη σύνδεση με Ψυττάλεια, χαρακτηρίζεται χλιαρή, καθώς δεν έδωσε κάτι νέο παρά ανακύκλωσε τις χιλιοειπωμένες θέσεις ένθεν κακείθεν, με τη θέση του ΠΑΚΟΕ (από την εισήγηση του προέδρου του) να είναι σαφώς αρνητική για την Ψυττάλεια, ενώ δεν παραβρέθηκαν όλοι οι ομιλητές, κυρίως αυτοί του Πειραιά.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 21η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ November 04, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Ύστερα από την απόφαση του Περιφερειακού Συνεδρίου, 29 Οκτωβρίου 2015, η Περιφέρεια Αττικής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά και να μετάσχει ενεργά στα τεκταινόμενα της Διεθνούς Συνδιάσκεψης (COP) που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι. Πρόκειται για μία συνεδρίαση – ορόσημο με θεματικό άξονα τις αμέτρητες και εμφανείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη ζωή στον πλανήτη.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΖΩΩΝ / ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΖΩΩΝ

5 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ “ΣΗΚΩΝΕΙ” ΨΗΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ / ΚΟΡΩΠΙΔΗΜΑΡΧΟΣΡΟΜΑΚΑΤΟΙΚΟΙΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

5 ΩΡΕΣ 59 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σίδερα λυγίζει ο Κουταλιανός! (ΦΩΤΟ:: )

ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

5 ΩΡΕΣ 34 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΧΟΡΟΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ» / ΠΙΚΕΡΜΙΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ"

10 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ