ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ: )

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΣΔΑ October 09, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

«Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε το ‘πράσινο φως’ προκειμένου να μπει σε τροχιά η νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί μια αφετηρία, ένα νέο δρόμο που θα βαδίσουμε όλοι μαζί. Όλοι όσοι πιστεύουμε στη δυνατότητα ενός νέου, εναλλακτικού, αποκεντρωμένου, με δημόσιο χαρακτήρα, ορθολογικού συστήματος, στη βάση των βέλτιστων – περιβαλλοντικά, οικονομικά, από απόψεως δημόσιας υγείας – πρακτικών.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΔΕ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ-ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΛΠ. ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΕΝΑ!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΕΔΣΝΑ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ October 07, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Ολιγόλογη αλλά σκληρή απάντηση της Ρένας Δούρου, στις καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ. «Δε φοβάμαι κανένα! Είμαι εκλεγμένη θεματοφύλακας υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος! Είμαι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου!»

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ELPEN ΣTHN AN. ATTIKH

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΣΠΑΤΑ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ELPEN October 06, 2015 / απο ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΡΛΙΜΠΙΝΗ (author)

Σε τροχιά ανάπτυξης, παρά το δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον- ειδικά των τελευταίων μηνών- και τις συνεχείς περικοπές στις δαπάνες για το φάρμακο, βρίσκεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Δ.Σ. της βιομηχανίας και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρο Τρύφων, μέσα στην επόμενη τριετία και εφόσον δεν υπάρξουν "δυσάρεστες εκπλήξεις" εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής, όσο και της φορολόγησης, η ELPEN θα λειτουργήσει νέο ερευνητικό κέντρο στα Σπάτα και μια ακόμη παραγωγική μονάδα στην Κερατέα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ October 06, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων αποτελούν βασικό συστατικό παράγοντα και προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του υπό έγκριση Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΕΔΣΝΑ έχει συντάξει και αποστείλει προς όλους τους Δήμους της Αττικής Οδηγό Σύνταξης ΤΣΔΑ, λειτουργώντας ως αρωγός και παρέχοντας κάθε βοήθεια για την έγκαιρη εκπόνησή τους. Η ανταπόκριση των Δήμων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν άμεση.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΕΣΔΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ October 06, 2015 / απο kirkinews .gr (author)

Ο διάλογος για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής διεξάγεται σε μια περίοδο, στην οποία κάθε αναβολή στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και κάθε αμφιταλάντευση από το στόχο μιας δημόσιας, αποκεντρωμένης διαχείρισης, σε όφελος της κοινωνίας, κινδυνεύουν να αποβούν καταστροφικές, στο προσεχές μέλλον. Το μέτρο του οριακού σημείου, στο οποίο βρίσκεται η περιφέρεια Αττικής, το δίνει η κατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής, που υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των αστικών αποβλήτων και έχει ελάχιστο χρόνο ζωής ακόμη.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ October 05, 2015 / απο ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ (author)

Σας απευθύνω την επιστολή αυτή αντί της παραδοσιακής Συνέντευξης Τύπου σχετικά με την παρουσίαση του έργου που έχει επιτευχθεί στην Περιφέρεια Αττικής μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες. Έργο συγκεκριμένο που υλοποιήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο και μεταβαλλόμενο πολιτικά περιβάλλον, με δεδομένη την οικονομική κρίση και σε συνάρτηση της πιεστικής κατάστασης που ασκούσε η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ October 04, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Σε άρθρο της στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», με τίτλο «Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, αναφέρεται στον έναν χρόνο δράσης της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ/ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΚΥΘΗΡΑ, ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ October 02, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να αποτελέσουν τα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, καθώς και ο θαλάσσιος χώρος που τα περιβάλλει πρότυπο μοντέλο διαχείρισης μιας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής, όπου η φύση και ο άνθρωπος θα συνυπάρξουν αρμονικά, λειτουργώντας παράλληλα ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα για τη δημιουργία και λειτουργία αντίστοιχων περιοχών σε όλη τη Μεσόγειο.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ειρήνη Σαρηκώστα (αριστερά) με τη πρόεδρο του Λ.Ε. Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά  (ΦΩΤΟ:: )

ΣΤΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟ / ΠΑΡΑΔΟΣΗΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ

8 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

"ΓΥΡΙΖΕ" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! / ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΜΝΗΜΟΝΙΑΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ / ΔΗΛΩΣΗΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ / ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΠΕΝΤΕΛΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ