ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ: )

12Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ May 25, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Το 12ο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Μαΐου στο ανοιχτό θέατρο Μαρκοπούλου και είχε ως θέμα την ξενιτιά. Πολυπληθείς ομάδες μαθητών από 48 σχολεία της Ανατολικής Αττικής χόρεψαν λαϊκά τραγούδια της ξενιτιάς, Μικρασιάτικα τραγούδια, αλλά και τραγούδια από Ήπειρο, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θράκη, Πόντο, Κρήτη και άλλα νησιά του Αιγαίου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών που τους αντάμειψαν για την προσπάθειά τους και το θέαμα που πρόσφεραν.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Σεβασμιότατος Σύρου Δωρόθεος ο Β΄ ανεβασμένος ψηλά, πλαισιώνεται από νεαρά άτομα με παραδοσιακές στολές. Ανάμεσά τους αριστερά ο δωρητής Αθανάσιος Μαρτίνος. (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr)

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ, ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ May 25, 2015 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Γύρω απ’ το ναό του Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με κάθε σεβασμό και επισημότητα. Την εικόνα κατά την περιφορά κράτησαν οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

«ΛΙΜΝΕΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΔΗΜΟΙ, ΗΜΕΡΙΔΑ May 22, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

«Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Λίμνης του Μαραθώνα θα αποτελέσει μια σημαντική προσπάθεια για την περιβαλλοντική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής» τόνισε ο κ. Φιλίππου που συμμετείχε σε ημερίδα του Μαραθώνα με θέμα: «Λίμνες: Αξιοποίηση και Προοπτικές» και επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα για αξιοποίηση της λίμνης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με αρδευτικά έργα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ May 21, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Στα Αντικύθηρα και Κύθηρα βρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στα δύο νησιά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΝΝΕΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΔΣΝΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΔΣΝΑ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ May 20, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής και τέως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ορισμένες παρατηρήσεις:

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ May 18, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει απαρέγκλιτα το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης απέναντι στις προθέσεις κατάργησής του, όπως αυτές εκφράστηκαν εσχάτως. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναβαθμίζεται με την «κατάργηση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συμπαραστάτη του Δημότη» αλλά με τις συμμετοχικές διαδικασίες, με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΠΗΓΗ, ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ May 16, 2015 / απο ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (author)

Η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα στην ολομέλειά της στις 15-05-15 αφού συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα που είχε στη διάθεσή της, αποφάσισε ομόφωνα: Α) Τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων Β) ΧΥΤΑ Γραμματικού

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ May 14, 2015 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα για τη σύνταξη των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, στην οποία παραβρέθηκαν, μετά από σχετική πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων της περιοχής, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ειρήνη Σαρηκώστα (αριστερά) με τη πρόεδρο του Λ.Ε. Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά  (ΦΩΤΟ:: )

ΣΤΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟ / ΠΑΡΑΔΟΣΗΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ

7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

"ΓΥΡΙΖΕ" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! / ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΜΝΗΜΟΝΙΑΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

9 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ / ΔΗΛΩΣΗΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ / ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΠΕΝΤΕΛΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

9 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ