ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ April 30, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

H λέξη «πάσχα» σημαίνει πέρασμα: διάβαση από τη θνητότητα της φύσης στην υπαρκτική ελευθερία της σχέσης. Φύση σημαίνει την προκαθορισμένη ύπαρξη, σχέση σημαίνει την ελευθερία να υπάρχεις επειδή αγαπάς. Δεν διαλέξαμε να υπάρχουμε, βρεθήκαμε να υπάρχουμε προσωρινά, εφήμερα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΕΘΙΜΟ, Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ April 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού. Είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου κατά το οποίο νηστεύεται και το λάδι. Το πρωί εορτάζεται στην εκκλησία η πρώτη Ανάσταση, κατά την οποία ψάλλεται το "ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι". Το πρωί τελείται ο εσπερινός του Πάσχα.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

«Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ» ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ April 27, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (author)

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Ήχος της Μελωδίας», του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, που «μάγεψε» το κοινό στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016, τα είχε όλα! Όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο θέατρο - ακόμη και με όρθιους θεατές - που δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους για δύο ώρες, μοιράστηκαν συγκινημένοι δυνατά συναισθήματα και δράση, από το κέφι και τη ζωντάνια των παιδιών!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΩΔΕΙΟ ΜΑΚΤΖΩΡΤΖ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ April 26, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Ο Ιερός Νιπτήρ του Πέτρου Βαμπούλη (που απεικονίζεται στη φωτογραφία) είναι από την αγιογράφηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας και παρουσιάζεται με το υπόλοιπο έργο του κορυφαίου μας αγιογράφου στη μεγάλη αναδρομική έκθεση «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» που λειτουργεί καθημερινά στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35) οργανωμένη από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ! ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ! ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΗΜΟΙ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΒΡΑΒΕΙΑ April 24, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (author)

Με μεγάλη επιτυχία και δεκάδες συμμετοχές, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Σχεδίου – Εικονογράφησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο: «Η Πόλη μου! Όπως τη θέλω και όπως τη φαντάζομαι!». Η φαντασία, οι τεχνοτροπίες και τα μηνύματα κατέπληξαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Δήμου, δυσκολεύοντας σημαντικά την επιλογή των επικρατέστερων έργων!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΕΘΙΜΟ, ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ, ΗΓΕΧΟΡΟΣ April 24, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το Σάββατο του Λαζάρου ο πολιτιστικός σύλλογος Κερατέας ΗΓΕΧΟΡΟΣ κρατώντας ζωντανή την παράδοση έφτιαξε και προσέφερε στους χορευτές "Λαζαράκια",γιατί όπως λέει το έθιμο "Λάζαρο αν δεν πλάσεις ψωμί δε θα χορτάσεις". Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: Picasa)

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΜΠΟΥΛΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ April 23, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η Ανάσταση του Λαζάρου του Πέτρου Βαμπούλη από την αγιογράφηση του καθολικού της μονής Αγάθωνος στην Υπάτη της Λαμίας με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του κορυφαίου μας αγιογράφου «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» που εγκαινιάστηκε σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35) από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email