ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΕΘΙΜΟ, ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ, ΗΓΕΧΟΡΟΣ April 24, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Το Σάββατο του Λαζάρου ο πολιτιστικός σύλλογος Κερατέας ΗΓΕΧΟΡΟΣ κρατώντας ζωντανή την παράδοση έφτιαξε και προσέφερε στους χορευτές "Λαζαράκια",γιατί όπως λέει το έθιμο "Λάζαρο αν δεν πλάσεις ψωμί δε θα χορτάσεις". Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: Picasa)

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΜΠΟΥΛΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ April 23, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η Ανάσταση του Λαζάρου του Πέτρου Βαμπούλη από την αγιογράφηση του καθολικού της μονής Αγάθωνος στην Υπάτη της Λαμίας με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του κορυφαίου μας αγιογράφου «50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ» που εγκαινιάστηκε σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35) από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Ραφήνας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ April 21, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (author)

Έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου έχει ξεκινήσει ήδη στον Δήμο Σαρωνικού, μετά την καταγγελία που κατάθεσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Γαλάνης για την παράνομη και απαράδεκτη κοπή δέντρων σε τμήμα της παραλιακής οδού στην Δημοτική Ενότητα Σαρωνίδας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΑΧΑΡΝΕΣ: "Ο ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ"

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΧΑΡΝΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ April 19, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών με τίτλο "ο Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου" έχει σαν στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με το αρχαίο θέατρο, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία του Αρχαίου Θεάτρου στην ανάπτυξη των Αχαρνών και να προωθήσει την αποκάλυψή του.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ;

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΟΠΕΡΑ, ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ April 18, 2016 / απο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (author)

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Σαρωνικού μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σαρωνικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ  (ΦΩΤΟ: )

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠ’ ΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ April 18, 2016 / απο ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. (author)

Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά εμφανίστηκε περισσότερο ως μια νέα τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος. Η εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων ενίσχυσε θεαματικά την τέχνη του κινηματογράφου και την εξέλιξε σημαντικά κρατώντας ως βασικό όμως σημείο αναφοράς την καταγραφή της εικόνας και αποδίδοντάς την ο κάθε δημιουργός με διαφορετικό τρόπο αποτυπώνοντας το δικό του σημάδι στην Τέχνη του Κινηματογράφου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΕΥΗΧΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ April 16, 2016 / απο ΠΥΛΗ ΙΑΣΩΝΟΣ (author)

Η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα» (βιβλίο Γκίνες) Η ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια» (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft) Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ο ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ ΚΙ Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΑΦΗΝΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΜΠΟΥΛΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ April 15, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Απριλίου στις 7 μ. μ. στους χώρους της Σχολής Μακτζώρτζ η μεγάλη αναδρομική έκθεση του κορυφαίου μας αγιογράφου Πέτρου Βαμπούλη. Την έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας. Πρόκειται για σημαντικό πολιτιστικό γεγονός καθώς είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μεγάλο μέρος του έργου του μοναδικού σήμερα εν ζωή από τους δημιουργούς που μαθήτευσαν και εργάστηκαν δίπλα στον Φώτη Κόντογλου.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΙΘΑΣΕΥΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ. ΖΟΦΕΡΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ / Π. Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

22 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ

ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η “ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΜΑΡΑΘΩΝΑ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣΒΑΡΝΑΒΑΣΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ειρήνη Σαρηκώστα (αριστερά) με τη πρόεδρο του Λ.Ε. Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά  (ΦΩΤΟ:: )

ΣΤΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟ / ΠΑΡΑΔΟΣΗΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑΤΡΩΪΑΝΝΑΤΑ

6 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

"ΓΥΡΙΖΕ" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΕΤΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! / ΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΜΝΗΜΟΝΙΑΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 (ΦΩΤΟ:: )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΠΕΝΤΕΛΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

7 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ