ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ Kirkinews.gr

ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 (ΦΩΤΟ: )

ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΞΟΡΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΕΡΑΤΕΑ, ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ, ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ March 01, 2016 / απο ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ (author)

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», το Τοπικό Τμήμα Κερατέας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο Γυμνασίου Κερατέας διοργανώνουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 13 Μαρτίου 2016 ένα μοναδικό «Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού» στους δρόμους της πόλης μας.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝ.Π.Ε. ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ, ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΝΠΕ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ February 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Σε μια περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στον άνθρωπο και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη σκέψη όλων μας, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς. Για το λόγο αυτόν, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το Γραφείο Ισότητας των Φύλων ΕΝ.Π.Ε., η Περιφέρεια Αττικής και οι προαναφερθείσες γυναικείες οργανώσεις/φορείς ισότητας αποφάσισαν φέτος να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν τρόπο διαφορετικό και πιο επίκαιρο από ποτέ, έτσι ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της εποχής και να δώσουν σε όλους και όλες το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: Tania)

ΜΑΡΚ ΜΕΝΤΟΦ: ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ February 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Η προσπάθεια του δασκάλου Τζέιμς Λιντς να εντάξει την κωφάλαλη μαθήτριά του Σάρα στα άδυτα ενός εντελώς ξένου και επικίνδυνου, για εκείνη, γλωσσικού τοπίου, αποπειρώμενος και ο ίδιος να καταλάβει τους όρους και τις αγωνίες που συνθέτουν τον δικό της κόσμο, είναι τιτάνια. Η Σάρα σχεδόν αρνείται να εισέλθει, να «χωνευτεί» στη νέα ζωή των ομιλούντων και ακουόντων ατόμων, τρέμει στην ιδέα μιας νέας φάσης με… ήχους σε αυτή τη παντοτινή σιωπή της.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΟΜΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΑΡΟΥ February 29, 2016 / απο kirkinews .gr (author)

Κατόπιν ηλεκτρονικού μηνύματος που δεχτήκαμε με το ερώτημα που μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει το βιβλίο του συγγραφέα κ. Φραγκίσκου Περράκη «Επίτομος γενεαλογικός κώδικας της Πάρου», οφείλουμε να ειδοποιήσουμε ότι το βιβλίο διατίθεται:

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Δανάη Μπασαντή με τον καθηγητή της Στέλιο Κατάκη σε αρχαιολογική ημερίδα το φθινόπωρο του 2015  (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr )

ΗΡΩΪΔΑ & ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ Η ΡΑΦΗΝΙΩΤΙΣΣΑ ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ, ΕΚΠΑ, ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ February 27, 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

Αν έχεις την τύχη να γνωρίσεις από κοντά τη Δανάη Μπασαντή και την οικογένειά της, έχεις παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς ένα στοίχημα ζωής που κερδίζεται ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο. Η Δανάη μια γενναία νεαρή κυρία, που αν και αναγκάζεται να μετακινείται σε αναπηρικό καροτσάκι, έχει θέληση που τσακίζει και μια καρδιά που χωρά μέσα της όλο το μεγαλείο της αγάπης για ζωή, της επιθυμίας για μάθηση, της επιτυχίας στους στόχους που βάζει.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΘΥΜΙΟΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ February 27, 2016 / απο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (author)

Ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θύμιος Στουραΐτης γεννήθηκε στην Κερατέα Αττικής. Ο πατέρας του ήταν πλανόδιος βιολιστής. Είναι γνωστή στην περιοχή η μεγάλη κλίση των Στουραΐτηδων στην μουσική. Μικρός ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα, αλλά την εγκατέλειψε για χάρη του μπουζουκιού. Στα 12 του ήταν ήδη καλός, ενώ στα 13 του είδε από κοντά τον μέγα Μάρκο Βαμβακάρη να παίζει σε πανηγύρι στο Κορωπί. Ωστόσο ο άνθρωπος που τον έπεισε να προχωρήσει είναι ο Θεόδωρος Δερβενιώτης, δεδομένου ότι ο Θύμιος ήταν ήδη υπαξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 (ΦΩΤΟ: )

ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ: "ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ"

ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ February 25, 2016 / απο ΠΟΛΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ (author)

Δύο παλιοί φίλοι συναντιούνται τυχαία μετά από μία δεκαετία στην είσοδο μίας πολυκατοικίας. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας έχουν εμπιστευθεί ο ένας στον άλλον τις αποτυχίες, τις φοβίες, την αποκαθήλωση που έφεραν μαζί τα τελευταία μεσήλικα χρόνια. Δύο φαινομενικά άγνωστοι κάθονται στο ίδιο παγκάκι στο πάρκο. Μία εκ βαθέων εξομολόγηση του ενός για την κρίση στο γάμο του και ανακαλύπτεται ότι μοιράζονται περισσότερα κοινά από όσα είχαν πιστέψει.

+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurobank

Creative People Hoboillusionerz Στείλτε μας email