ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΣΚ: ΜΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

ΠΕΣΚ: ΜΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

Όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιτεχνούπολης (ΠΕΣΚ) διοργανώνει οποιαδήποτε εκδήλωση ένα είναι σίγουρο, ότι δε θα μοιάζει με καμιά παρόμοια, αφού θα είναι μοναδική, πρωτότυπη και υψηλού περιεχομένου.

Με τα εχέγγυα του ποιοτικού περιεχομένου λοιπόν και η χθεσινή (Σάββατο 5 Φεβρουαρίου) χοροεσπερίδα που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας, ως συνέχεια του art city festival, ένα φεστιβάλ υψηλού καλλιτεχνικού περιεχομένου που αναβάθμισε τα βράδια του περασμένου καλοκαιριού.

Η πρόεδρος του ΠΕΣΚ κ. Ειρήνη Σαρηκώστα και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, αναβάθμισαν σε ανώτατο επίπεδο τα συνηθισμένα αποκριάτικα δρώμενα, εμπλουτίζοντας τη χοροεσπερίδα τους με ποιοτικά μουσικά ακούσματα, που εντυπωσίασαν και απέσπασαν τα αυθόρμητα συγχαρητήρια των συνδαιτημόνων.

Η κ. Σαρηκώστα, καλλιτέχνης (πιανίστα) κι η ίδια, ενέταξε στην έναρξη του προγράμματος τη παιδική – νεανική χορωδία του Ωδείου «Εν οργάνοις», η οποία παρουσίασε μια γκάμα τραγουδιών από την ελληνική λόγια μουσική, όπως και τραγούδια ξένου χορωδιακού ρεπερτορίου που εντυπωσίασαν μεν, αλλά στη συνέχεια κούρασαν καθώς παραβίασαν το χρόνο παρουσίας σε μια χοροεσπερίδα που όπως και να το κάνουμε δεν αποτελούσε χώρο συναυλιών. Τη χορωδία διηύθυνε η νεαρή αριστούχος μουσικός με διακεκριμένους τίτλους κ. Αθηνά Γρατσούνα με τη συνοδεία της κ. Σαλώνα στο πιάνο. Οι εκτελεστές τόσων ωραίων χορωδιακών τραγουδιών καταχειροκροτήθηκαν απ’ το ακροατήριο.  

Το δείπνο συνόδεψε με υπέροχα τραγούδια η Λυδία Σέρβου, με την υπέροχη φωνή της και το μπρίο της μεγάλης καλλιτέχνιδας που δε μπορεί να καταβάλλει ούτε η εμπύρετη ίωση που την ταλαιπωρούσε. Στο πιάνο τη συνόδεψε ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Τρία χαρακτηριστικά κομμάτια απ’ το υπέροχο ρεπερτόριο που παρουσίασαν μπορείτε να απολαύσετε στα βίντεο που συνοδεύουν το ρεπορτάζ.    

Η άλλη έκπληξη της Ειρήνης «ΟΙ ΑΛΛΟΙ»

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε η πρόεδρος του ΠΕΣΚ κ. Σαρηκώστα στους συνδαιτημόνες κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του συλλόγου.

«Μια άλλη έκπληξη, είπε η κ. Σαρηκώστα, του συλλόγου μας είναι «ΟΙ ΑΛΛΟΙ», η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα που πρόσφατα δημιουργήθηκε και θα δραστηριοποιηθεί στους κόλπους του συλλόγου μας. Μια ένταξη που δίνει χαρά, δημιουργική στόχευση, υψηλά κίνητρα και μεγάλες υποχρεώσεις. Στους κόλπους της θεατρικής ομάδας συμμετέχουν όλες οι ηλικίες, από συνταξιούχους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, μουσικούς, ανέργους, νοικοκυρές κ.α.» και κατέληξε: «Ελπίζουμε να ανταπεξέλθουμε πλήρως και να συμπορευτούμε σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι».

Αναφερόμενη δε στο ART CITY FESTIVAL που για πρώτη φορά θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2015 και διήρκησε 3 μέρες φιλοξενώντας καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς, ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Θανάση Μαρτίνο, που το επιχορήγησε με 5 χιλιάδες ευρώ και κατ’ επέκταση τον εκπρόσωπό του κ. Γιώργο Γιάννακα που παραβρέθηκε στη χοροεσπερίδα αντ’ αυτού.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί σε κάθε ένα ξεχωριστά στα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, Αντιγόνη Σωτηροπούλου αντιπρόεδρο, Ελένη Ρήγα Γ.Γ., Χαρά Παναγιώτου ταμία, Γιώργο Παπαγιάννη, Κατερίνα Σωτηροπούλου υπεύθυνη επικοινωνίας και Ευαγγελία Μούσσου θεατρικά & θέαμα, με τις άοκνες προσπάθειες των οποίων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Τσαγκαράκη πρόεδρο του συλλόγου Διώνης, την κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου που εκπροσώπησε το σύλλογο Αγ. Μαγδαληνής & το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας και την κ. Ιφιγένεια Βαρδοπούλου γραμματέα του συλλόγου το Μελτέμι, που τίμησαν με την παρουσία τους τη χοροεσπερίδα.  

Ηχηρή, αλλά διόλου δυσάρεστη, η παντελής απουσία της δημοτικής αρχής Ραφήνας-Πικερμίου και σύσσωμης της μειοψηφίας, αφού δεν παραβρέθηκε ούτε ένας δημ. σύμβουλος ένθεν κακείθεν, (δήμαρχος και ορισμένοι άλλοι έλειπαν εκτός πόλης), ακόμα κι ο αντιδήμαρχος κ. Καλφαντής όντας καλλιτεχνοπουλιώτης, εκτός αν βρισκόταν κι ο ίδιος εκτός πόλης, κάτι πρωτοφανές στις τοπικές δραστηριότητες. 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα