27.9 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙ Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ! ΤΥΧΑΙΟ;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙ Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ! ΤΥΧΑΙΟ;

Η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες ανεξαρτητοποίηση δημοτικής συμβούλου λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σταύρου Ρόζη απ’ την παράταξη του Κώστα Λεβαντή, καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αν συνυπολογιστεί ότι η εκλογική διαδικασία του Μαΐου είναι σχετικά κοντά. Η σκέψη ότι κάτι ψήνεται σε επίπεδο ενός νέου δημοτικού σχήματος που θα διεμβολίσει το δίδυμο Λουκά – Λεβαντή, που συζητιέται ευρέως, είναι περισσότερο παρά ποτέ ισχυρή. Η συνέχεια θα δείξει.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης της κας Αρετούσας Μακρή, η οποία δίδει απαντήσεις σε όποιες ερωτήσεις δημιουργούνται στους δημότες του δήμου Λαυρεωτικής: 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε, 
Με την παρούσα δήλωσή μου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 Ν. 3852/2010, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Καμάριζα-Κερατέα-Λαύριο» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή, με την οποία αναδείχτηκα Δημοτική Σύμβουλος στις Δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Η ένταξή μου στην «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» το έτος 1994, ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας μου, ως ενεργή πολίτης, να προσφέρω με τις δυνάμεις μου στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και να συμβάλλω στην βελτίωση των συνθηκών και του επιπέδου διαβίωσης των συμπολιτών μας. Συμπορεύτηκα με την «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας πιστά, με ειλικρίνεια, ευθύνη και εντιμότητα την προσπάθεια υλοποίησης του κοινού οράματός μας για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Ανέκαθεν, με δημοκρατική συνείδηση και από οποιαδήποτε θέση, τόσο ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2011-2014), όσο και ως Δημοτική Σύμβουλος, υπερασπίζομαι και μάχομαι, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ΜΟΝΟ για το συμφέρον και το πραγματικά καλό του τόπου και των πολιτών.
Στις 30-9-2018 ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» κ. Κ. Λεβαντής, με δημόσια δήλωσή του ανέφερε, ότι με την συμπεριφορά και τις ενέργειές μας, εγώ και ο κ. Σταύρος Ρόζης θέσαμε τους εαυτούς μας εκτός της Δημοτικής Παράταξης και μου ζητά να παραδώσω την θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία, όπως αναφέρει, «κατέλαβα» κατόπιν δικής του προσωπικής παρέμβασης προς τους αρχικά εκλεγέντες!

Σεβόμενη και εγώ την πολύχρονη κοινή μας πορεία και συνεργασία με τον κ. Λεβαντή, τον ερωτώ:
Για ποια ενάντια στις αρχές και τους κανόνες της Παράταξης συμπεριφορά και για ποιες αντιδεοντολογικές ενέργειες με κατηγορείτε; 
Αυτά που εδώ και ένα χρόνο σας έχω εκφράσει σε πολλές κατ’ ιδίαν, αλλά και ενώπιον άλλων μελών της Παράταξης, συζητήσεις, είναι οι προβληματισμοί μου και οι αγωνίες μου αναφορικά με την πορεία του Δήμου μας, τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών που τον απαρτίζουν και με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Παράταξή μας να είναι ο καταλυτικός και ουσιαστικός παράγοντας που θα έδειχνε τον δρόμο και θα οδηγούσε στην δημιουργία μίας ευρύτερης νέας Ενωτικής Κίνησης, η οποία θα διεκδικούσε την διοίκηση του Δήμου υπηρετώντας πραγματικά το σύνολο της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς, με καθαρές θέσεις και απόψεις, διαφάνεια, συμμετοχικότητα, με γνώμονα τον σεβασμό προς τον πολίτη και στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας.

Στο όνομα λοιπόν της υλοποίησης αυτού του στόχου και αφουγκραζόμενοι όλοι μας τα «θέλω» της κοινωνίας, ξεκινήσαμε από τον Δεκέμβριο του έτους 2017 οι Δημοτικές Παρατάξεις «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» συναντήσεις και συζητήσεις, προκειμένου να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας δίχασαν, τραβώντας μία κόκκινη γραμμή στο παρελθόν, ώστε να βρούμε κοινό βηματισμό και να δημιουργήσουμε αυτή την νέα Ενωτική Κίνηση, η οποία με όπλο την ενότητα και την ομοψυχία θα έδινε πνοή, ελπίδα και προοπτική αλλαγής του σαθρού πολιτικού κατεστημένου και της νοσηρής νοοτροπίας του, που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τον Δήμο μας.
Σε αυτή την μεγάλη κοινή προσπάθεια πραγματικά δεν περισσεύει κανείς!

Δυστυχώς όμως και παρά το γεγονός ότι εξακολουθείτε να ευαγγελίζεσθε την ρήση ότι «θα είστε εγγυητής κάθε πρωτοβουλίας για το καλό του τόπου με όλες σας τις δυνάμεις», εσείς ήσασταν αυτός που το τελευταίο διάστημα υπαναχωρήσατε από τα όσα ανωτέρω ανέφερα και στα οποία είχαμε ως Παράταξη όλοι μας συμφωνήσει.
Παρά τις πολλές και επανειλημμένες προσπάθειες τόσο εμού, όσο και άλλων μελών της Παράταξής μας, να αντιληφθείτε σε αυτή την κρίσιμη για τον Δήμο μας χρονική συγκυρία τον ενωτικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσετε για το καλό του τόπου μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Αυτή λοιπόν την ενότητα και την ομοψυχία, τόσο εγώ, όσο και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» συνεχίζουμε να υπηρετούμε, με γνώμονα όχι το «εγώ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ», προκειμένου να δώσουμε ελπίδα στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας!

Αναφορικά δε με τα όσα αναφέρετε στην Δήλωσή σας, περί προσωπικής παρέμβασής σας στους αρχικά εκλεγέντες, ώστε να λάβω θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γνωρίζετε, καλύτερα από τον καθένα, ως επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ», ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ σας ζήτησα να παρέμβετε και ότι οι αρχικά εκλεγέντες παραιτήθηκαν, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Κατόπιν όλων όσων προανέφερα και από την στιγμή που εσείς, χωρίς να με καλέσετε να συζητήσουμε, λάβατε την απόφασή σας να με θέσετε εκτός της Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», αναγκάζομαι να πάρω αυτή την επιβεβλημένη, συνειδητή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ από την Παράταξη και να συνεχίσω, τιμώντας την εντολή που έλαβα από τους πολίτες, ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος να ασκώ τα καθήκοντά μου και να υπηρετώ τα συμφέροντα του Δήμου και των συμπολιτών μου.

Η Δηλούσα

ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΜΑΚΡΗ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα