19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΒΑΘΙΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΜΑΣ ΜΕΝΙΝΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΘΙΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΜΑΣ ΜΕΝΙΝΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τόμας Μενίνο, μακροβιότερος δήμαρχος Βοστόνης που έχει γράψει ιστορία στην αμερικανική τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας επικρατήσει των αντιπάλων του σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις από το 1993 μέχρι το 2009, πέθανε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου σε ηλικία 71 ετών. Τη βαθιά λύπη για τον αποβιώσαντα, προσωπικό του φίλο, εκφράζει ο μέχρι χθες υπουργός και σημερινός επίτροπος Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Αβραμόπουλου:

 «Μαζί με τους πολίτες της Βοστόνης, θρηνούμε την απώλεια ενός μεγάλου άνδρα, ενός εξαιρετικού πολιτικού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του, ήταν από τους πιο αγαπητούς στην πόλη του, μέσα από τις αδιάκοπες προσπάθειες και το απαράμιλλο θάρρος του, μαχόμενος για την ευημερία, την επιτυχία και την παγκόσμια αναγνώριση.

Ήταν μια ζωντανή και προικισμένη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος των τολμηρών αποφάσεων. Ο δήμαρχος Μενίνο ποτέ δεν δίστασε να κολυμπήσει ενάντια στα ρεύματα της εσωτερικής πολιτικής και έγινε γνωστός πέρα από τα όρια όχι μόνο της πόλης του, αλλά και της χώρας του.

Προσωπικά, αποχαιρετώ ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο, με το οποίο, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, μοιραστήκαμε μια ειλικρινή και βαθιά φιλία. Απόψε, μαζί με την οικογένειά του, ας προσευχηθούμε όλοι για τον Τόμας, με την επιθυμία ότι η θλίψη μας θα μετατραπεί σε μια διαρκή μνήμη».

Κατά τη θητεία των δύο ανδρών, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του εκλιπόντος Τόμας Μενίνο ως δημάρχων Αθήνας ο πρώτος και Βοστόνης ο δεύτερος, η ελληνοαμερικανική κοινότητα τους είχε τιμήσει ανακηρύσσοντάς τους τελετάρχες της ελληνικής παρέλασης στη Βοστόνη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα