18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 40ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Η Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 40ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, πολλών βουλευτών και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ γιόρτασαν μαζί τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. 

Την εκδήλωση άνοιξαν ο πρόεδρος της Τ.Ο. Μιχάλης Κουμεντάκος και ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Κανέλλος, π. Νομάρχης και Αντιδήμαρχος, ο οποίος σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης. 

Ο κ. Κουμεντάκος καλωσόρισε τους καλεσμένους και στη σύντομη πλην, όμως, μεστή ομιλία του είπε πως, σήμερα η χώρα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ, κοντά στην έξοδο από την κρίση, από τότε, 4 χρόνια πριν δηλαδή, που ο Γ.Α.Π., ανήγγειλε από το Καστελόριζο την προσχώρηση της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και το ΔΝΤ. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, λέγοντας: “Η χθεσινή μας εθνική εορτή, μας έδωσε την ευκαιρία να αναμοχλεύσουμε στο μυαλό μας, πόσα χρόνια και πόσους αγώνες, σύγχρονους και μη, έχει κάνει ο λαός μας. Αρωγός σ’ αυτούς τους αγώνες και ηγήτορας πολλές φορές στη μάχη, όπως σ’ αυτή που δίνουμε σήμερα, για την έξοδο από την κρίση, έχει σταθεί η Νέα Δημοκρατία όπως κάνει εδώ και 40 χρόνια”. 

΄Έκλεισε το χαιρετισμό του με την παραδοχή πως, τόσο ως Κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση έγιναν λάθη, όμως και σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. από όποια θέση κι αν βρέθηκε προσπάθησε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις. 

Επίσης, ότι η παράταξη παραμένει πιστή στα ιδανικά και στις αρχές της, καθώς και στο τρίπτυχο Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια, κάνοντας, ταυτόχρονα αναφορά στον Εθνάρχη Κων/νο Καραμαλή και στους Γεώργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κων/νο Μητσοτάκη, Μιλτ. Έβερτ και Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό είναι οι συνεχιστές της Ν.Δ. που εκκίνησε στις 29-9-1974 για να οδηγήσει τη χώρα εκεί που της αξίζει. 

Αμέσως μετά, ο κ. Κανέλλος μίλησε λέγοντας πως με πίστη, ειλικρίνεια, πεποίθηση στα πεπρωμένα της φυλής μας γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου με κάθε τιμή, χωρίς διχαστικά μηνύματα και ο κ. Κανέλλος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: “η πόλη μας είναι παράδειγμα πολιτισμού, με αρχές εθνικές κι έτσι τιμούμε κάθε ημερομηνία που συμβολίζει για τη χώρα μας πολλά πράγματα. Αυτό κάνουμε και σήμερα, εορτάζοντας τα 40 χρόνια της Ν.Δ. Γι’ αυτό , ενωμένοι όπως συνηθίζουμε, Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτες και κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου, προχωράμε με τον άξιο δήμαρχό μας, τον Διονύση Χατζηδάκη”. 

Χαιρετισμό απηύθυναν με τη σειρά που μίλησαν και οι Δημ. Μαραβέλιας, τ. δήμαρχος Χαϊδαρίου και νυν Γ.Γ. του Οργανωτικού της Ν.Δ., οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης καιΓεράσιμος Γιακουμάτος, οι βουλευτές Γιάννης Μιχελάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Τάνια Ιακωβίδου και Κωστής Χατζηδάκης, ενώ τελευταίος ήταν ο π. δήμαρχος Αιγάλεω και Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος. 

Πέρα των προαναφερθέντων, το “παρών” έδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα ο τ. υπουργός Πολιτισμού, βουλευτήςΠάνος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κωστόπουλος κ. ά. 

Επιγραμματικά είπαν: 

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, όμως, επειδή βρισκόμαστε σ’ αυτό το χώρο, καλό είναι να είμαστε σε επαγρύπνιση”. 

Γεράσιμος Γιακουμάτος: “Όποτε και να γίνουν οι εκλογές η Ν.Δ. θα τις κερδίσει”. 

Άδωνις Γεωργιάδης: “Το απέραντο γαλάζιο του Φαλήρου, οφείλεται στον δήμαρχο που έχει. Τον Διονύση Χατζηδάκη, τον καλύτερο δήμαρχο της Ευρώπης”. 

Νίκος Δένδιας: “Με αγώνες κερδίζονται οι μάχες. Συγχαρητήρια στην Τ.Ο. και στην ΟΝΝΕΔ”. 

Τάνια Ιακωβίδου: “Παίρνουμε μεγάλες αποφάσεις ως κυβέρνηση και μαζί μ’ αυτές, παίρνουμε και τις ανάλογες ευθύνες”.

Γιάννης Μιχελάκης: “Δεν φοβόμαστε τις εκλογές”. 

Κωστής Χατζηδάκης: “Να κρατήσουμε όρθια τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας”. 

Πάντως, κοινός παρονομαστής όλων όσων μίλησαν ήταν πως, η κυβέρνηση κινείται με ουσία και ρεαλισμό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει υποσχέσεις λαϊκίστικες κι επικίνδυνες για τη χώρα. 

Επίσης, ότι, η Νέα Δημοκρατία εργάζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πως, όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, είναι αποτέλεσμα αυτών των αρχών. 

“Σιγά μην αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ να μας βγάλει από το δρόμο που χαράξαμε για να βγει η χώρα από τα δύσκολα” (‘Αδωνις Γεωργιάδης). 

Ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, ανάμεσα και σε άλλα επεσήμανε πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα των μεγάλων επιλογών. “Η ένταξή μας στην Ε.Ε”, είπε, “ήταν μία πράξη πολύ πατριωτική και μια πράξη με μεγάλη προοπτική”. 

“Παραμερίζουμε τις προσωπικές μας πικρίες και κοιτάμε το συμφέρον της χώρας. Κοιτάμε μαζί να δώσουμε τον αγώνα όποτε γίνουν οι εκλογές για να κρατήσουμε τον τόπο όρθιο” κατέληξε. 

Τελειώνοντας, πρέπει να επισημάνουμε και την παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρόντες λοιπόν, ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωστηρόπουλος, Ανδρέας Δούμας, Αλέξανδρος Κορόμηλος, Γιάννης Γουλιέλμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Ασημακόπουλος, Μαρία Ζάγκα, Μιχάλης Μιχαηλίδης (Γραμματέας της Τ.Ο.), Χαρά Γιαννοπούλου, Αγγελική Ξινού, Ελένη Μαυρίδου, Κώστας Τεντόμας κ. ά. 

Επίσης, διακρίναμε τον τ. Δήμαρχο Π. Φαλήρου Στ. Βλαχόπουλο, τον Δ/ντή της Βουλής Αθαν. Θεοδωρόπουλο, την πρόεδρο του Γυναικείου Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαρία Καφούρου, τον επιχειρηματία Γιάννη Ζάγκα καθώς τις γνωστές και αεικίνητες Φαληριώτισσες Πόπη Μαχαίρα και Βίκυ Βλάχου. 

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Τ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Παλαιό Φάληρο Μιχάλης Κουμεντάκος. Δεξιά ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Κανέλλος και αριστερά ο Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ και δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα