19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΕΡΟΣ: ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΕΡΟΣ: ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μία πραγματική τραγωδία αυτό που συμβαίνει τη Δυτική Αττική.

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και η Μαγούλα μετρούν 16 νεκρούς, αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ζημιές.

Οι επί δεκαετίες μεγαλοστομίες για τα μέτρα υπέρ της Δυτικής Αττικής, σήμερα διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο.

Το Κράτος και η Περιφέρεια Αττικής οφείλουν άμεσα να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις αποκατάσταση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των υποδομών της Δυτικής Αττικής.

Φυσικά και δεν είναι ώρα για ευθύνες, αλλά για άμεση επέμβαση και βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να γίνει ένας πραγματικός διάλογος και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να δώσει απαντήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική τα τελευταία τρία χρόνια, για το που βρίσκονται οι μελέτες αντίστοιχων έργων – και αν και γιατί καθυστερούν-, ποια συγκεκριμένα μέτρα για τις περιοχές αυτές είχαν προβλεφθεί.

Και, επίσης, με τη στάση μας να επιδείξουμε τον σεβασμό, που πρέπει, στους ανθρώπους των Δήμων της περιοχής, των συνεργείων της Περιφέρειας Αττικής και των Σωμάτων Ασφαλείας και Προστασίας του Πολίτη για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν.

Και για να είμαστε σαφείς. Δεν φταίει ο καιρός για αυτό που έγινε.
Φταίει ο «κακός μας ο καιρός», και κυρίως αυτών που μπαζώνουν ρέματα, φράζουν τα δίκτυα ομβρίων και δεν σέβονται την ανάγκη για να διατηρούνται σε λειτουργικά καλή κατάσταση οι υποδομές και τα δίκτυα.

Οφείλουμε με κάθε τρόπο να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας, που έχασαν τους ανθρώπους τους άδικα και ξαφνικά, και που είδαν τους κόπους της ζωής τους και τις γειτονιές τους να καταστρέφονται.

      

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα