19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 4ης ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 4ης ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Με επίκαιρη ερώτηση, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, έφερε στη Βουλή, το ζήτημα της καθιέρωσης συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της τιμής των οικοπέδων της 4ης Πολεοδομικής Ενότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα.

Στη συζήτηση της ερώτησης στην ολομέλεια της Βουλής (14-12-2015), ο κ. Βλάχος τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων της 4ης Πολεοδομικής Ενότητας Νέας Μάκρης, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ιδιαίτερα υψηλούς φόρους, καθώς καλούνται να πληρώσουν με βάση την αντικειμενική αξία που προσδιορίζεται βάσει συμβολαίων, τα οποία έχουν συνταχθεί κατά το παρελθόν και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζουν τη σημερινή αξία των οικοπέδων αυτών.

Παρουσιάζοντας μάλιστα συγκριτικά στοιχεία, επεσήμανε ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας για την 4η Πολεοδομική Ενότητα -η οποία θεωρείται σχετικά υποβαθμισμένη- υπολογίστηκε με τιμή οικοπέδου 300€/τ.μ., ενώ για τις όμορες πολεοδομικές ενότητες κυμάνθηκε μεταξύ 165-227€/τ.μ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βλάχος, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, να αναλάβει πρωτοβουλία καλώντας σε σύσκεψη τους εμπλεκόμενους φορείς, τη Δημοτική Αρχή καθώς και τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αρθεί η συγκεκριμένη φορολογική αδικία, για να μπορέσει να ομαλοποιηθεί η διαδικασία μεταβιβάσεων και αγοραπωλησιών ιδιοκτησιών αλλά και να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα υιοθετήσει την πρόταση του κ. Βλάχου και ότι προτίθεται να την υλοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα