17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Ερώτηση προς Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Ηχορύπανση και Διατάραξη Ησυχίας στη Δυτική Αττική» υπέβαλε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ όπως αναλυτικά ακολουθεί:

Σε πολλές περιοχές της Αττικής και ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική (Αχαρνές, Ίλιον, Ζεφύρι, Φυλή) οι πολίτες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με συμπεριφορές από συγκεκριμένες ομάδες, κυρίως Ρομά, που διαταράσσουν την ησυχία, την ηρεμία και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Οι ομάδες αυτές στο Δήμο Αχαρνών και ειδικότερα στην περιοχή της Αυλίζας, του Αγ. Δημητρίου και της Αγ. Σωτήρας, επιδίδονται σε όλες της μορφές παραβατικότητας (εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, κλοπές κ.α) και επιπλέον προκαλούν σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο ηχορύπανση με τη χρήση εξαιρετικά μεγάλων, τύπου συναυλιών, ηχητικών συστημάτων αναπαραγωγής ήχου ή ηχοσυστημάτων αυτοκινήτων. Η κατάσταση αυτή από την ηχορύπανση και τους συνεχιζόμενους πυροβολισμούς ανεξαρτήτου ώρας είναι επικίνδυνη και εξαιρετικά ανυπόφορη σε ακτίνα μέχρι και ενός χιλιομέτρου, ενώ η στάθμη των ντεσιμπέλ είναι πέρα από τα όρια της αντοχής και σε υπέρτατη κλίμακας θορύβου με άναρχες μικροφωνικές κραυγές.

Τα περιστατικά καταγγέλλονται στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και στη Γενική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, ενώ έχουν κατατεθεί και σχετικά έγγραφα τοπικών φορέων στις εκάστοτε ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και των αρμόδιων Υπουργείων. Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση όχι μόνο παραμένει αλλά και επιδεινώνεται καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν προβλέπει μέτρα προστασίας για αυτού του είδους την ηχορύπανση ενώ το άρθρο 417 ΠΚ τιμωρεί ως πταίσμα τις συμπεριφορές αυτές χωρίς την ενεργοποίηση της αυτοφώρου διαδικασίας.    

Το πρόβλημα της ηχορύπανσης επισημάνθηκε εντόνως από όλους τους φορείς και τους συλλόγους των πολιτών του Δήμου Αχαρνών σε σύσκεψη με την Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στις Αχαρνές.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

  1. Υπάρχει σχέδιο στο Υπουργείου σας για την προστασία των πολιτών και του κοινωνικού περιβάλλοντος στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, που βάλλονται από τις  παραβατικές συμπεριφορές;
  2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για τη διασφάλιση της δημόσιας και ψυχικής υγείας των κατοίκων από την ηχορύπανση ; Με ποιόν τρόπο θα διασφαλίσετε την ισονομία και την επιβολή των νόμων στους παραβάτες ;
    1. Εξετάζεται από το Υπουργείο σας το ενδεχόμενο για τη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην εφαρμογή του άρθρου 37, παρ.3 του ν. 4055/2012 και την αυστηροποίηση της εν λόγω ηχορύπανσης με επιπλέον κατάσχεση των ηχητικών συστημάτων;

 Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα