27.9 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Α.Τ. ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Α.Τ. ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή, κατέθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, με θέμα «Συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων Αναβύσσου και Καλυβίων, μαζί με τα όμορα Τμήματα Ασφαλείας τους και τον Αστυνομικό Σταθμό Σαρωνίδας», ως ακολούθως:

«Σύμφωνα με το έγγραφο με Α.Π. 2392/15/748272, που εστάλη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς το Δήμο Σαρωνικού τα Αστυνομικά Τμήματα Αναβύσσου και Καλυβίων πρόκειται να συγχωνευθούν με τα όμορα Τμήματα Ασφαλείας και τον Αστυνομικό Σταθμό Σαρωνίδας.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, με συνέπεια να είναι πλέον έντονο το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων και για το λόγο αυτό η συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων έχει δικαιολογημένα θορυβήσει την τοπική κοινωνία.

Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή και η πρόληψη και καταστολή της ογκούμενης εγκληματικής δραστηριότητας προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αποτελεί κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών. Δεν νοείται ολόκληρος ο Δήμος Σαρωνικού, που καλύπτει έκταση 133,43 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και εμφανίζει τους θερινούς μήνες σημαντική πληθυσμιακή αύξηση, να διαθέτει ένα και μόνο Αστυνομικό Σταθμό.

Η σκοπούμενη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων θα έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες για την εμπέδωση  της δημόσιας  τάξης και ασφαλείας  για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πρέπει να ματαιωθεί.

Κατόπιν τούτων , ερωτάστε:

  1. Σε ποια κριτήρια στηρίζεται η προωθούμενη υπηρεσιακή πρόταση αναδιάρθρωσης-σύμπτυξης των αστυνομικών υπηρεσιών;
  2. Θα προβείτε στην αναγκαία διαβούλευση προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να ακουστούν;
  3. Προτίθεστε να διατηρήσετε τα Α.Τ. Αναβύσσου και Καλυβίων προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή;

Η ερωτώσα βουλευτής

 Εύη Χριστοφιλοπούλου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα