21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Αχ! αυτή η υπέροχα ανεξάντλητη ελληνική γλώσσα! Από πόσα δεινά μας γλυτώνει. Είμαστε νονοί της τρόικα, γίναμε νονοί των θεσμών. Μισήσαμε την τρόικα, τη στείλαμε στο πυρ το εξώτερο με τη λαϊκή εντολή που δώσαμε στο νεαρό σαν τα κρύα νερά πρωθυπουργό μας.

Λατρεύουμε τους θεσμούς που την αντικατέστησαν, αρκεί που αποκτήσαμε εθνική ανάταση και μπόι απ’ τις διαπραγματεύσεις Τσίπρα – Βαρουφάκη, που μιλούν μαζί τους σαν ίσος προς ίσο, για να μη πούμε ως ανώτεροι(!) όλων τους. 

Τώρα λοιπόν που νιώθουμε επιτέλους περήφανοι ως Έλληνες πάλι, θα συμβιώσουμε με  τους θεσμούς αγόγγυστα. Θα είμαστε ευτυχείς με τους εταίρους μας, που έπαψαν να είναι δανειστές μας. Θα ζήσουμε ξανά πλουσιοπάροχα χωρίς μνημόνιο, αφού θα έχουμε κάνει πλέον συμφωνία. 

Όχι πως με χαλάει ότι έστω και την τελευταία στιγμή κατάλαβε η κυβέρνηση ότι πρέπει να παραμείνουμε κάτω απ’ την ομπρέλα της ευρωπαϊκής ένωσης, άλλωστε αυτή τη λαϊκή εντολή πήρε, αλλά παρότι έγραψα για τις άψογα εκτελεσμένες πιρουέτες της αριστεράς (βλέπε ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ), δεν μπορώ να μη υπογραμμίσω τα συνώνυμα τρόικα-θεσμοί, δανειστές-εταίροι, μνημόνιο-συμφωνία, κάτω απ’ τα οποία κρύβεται ο Αλέξης. 

Συμφωνώ με το 80% που εκτιμά ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης καλά παίζουν το παιχνίδι. Μαγκιά τους και μπράβο τους. Δυο φορές μπράβο τους αν καταφέρουν να ισορροπήσουν το καράβι που λέγεται ΕΛΛΑΣ, πετώντας στη θάλασσα τη σαβούρα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής κι ας μιλούν περί τερματισμού της λιτότητας, όταν η λιτότητα έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις τσέπες και τα νοικοκυριά μας.

Ας προχωρήσουν χωρίς φόβο και πάθος σ’ αυτή τη ρότα, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της παράταξής τους για το ξεχασμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν πειράζει υπάρχει η πλειοψηφία του κόσμου, υπάρχουν κόμματα στη Βουλή, που χαιρέκακα θυμίζουν τη παροιμία ‘’όταν είσαι έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις’’, αλλά είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν πρωτοβουλίες που θα σταθεροποιήσουν τη χώρα και θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στο κοινό ευρωπαϊκό της μέλλον, έστω και μ’ ένα νέο μνημ… συγνώμη συμφωνία.

Τώρα βέβαια πότε ο έρημος λαός θα δει τη λιτότητα να συμμαζεύεται σιγά-σιγά δεν το ξέρω. Σίγουρα όμως ξέρω ότι αν κατορθωθεί επιτέλους ν’ αλλάξουμε νοοτροπία ως λαός, εκτός από Έθνος θα γίνουμε και Κράτος!   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα