23.7 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Γεμάτα κρυμμένους θησαυρούς τα διάσπαρτα κτίρια εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που βρίσκονται στην αχανή έκταση των 460+ στρεμμάτων του Κ.Υ. Ραφήνας. Κάθε φορά που ξεθάβεις ένα τέτοιο θησαυρό (ειδικό σχολείο, Πέτρινο, ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση κ.α.), βρίσκεσαι μπροστά στη μαγεία της ανακάλυψης ενός ακόμα χώρου που επιβάλλεται να δοθεί προς χρήση για την κάλυψη πρωτογενών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Ένα τέτοιο χώρο αποτελεί το κλειστό γυμναστήριο, που αποθανατίσαμε με το φακό μας, που βρίσκεται μια ανάσα απ’ το ανακαινισμένο κτίριο του Κ.Υ. Ραφήνας. Εκεί όπου το χρυσό αιώνα λειτουργίας του πάλαι ποτέ ΠΝΑ (Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής), πολλά παιδιά, τρόφιμοι του νοσοκομείου, κάτω απ’ την καθοδήγηση του προπονητή τους,  διέπρεψαν σε παραολυμπιάδες και κάποια εξ’ αυτών κατάφεραν να στεφθούν Παραολυμπιονίκες.

Σήμερα ο χώρος θυμίζει φάντασμα του παλιού εαυτού του, αν και σε πείσμα της εγκατάληψης στέκει αγέρωχο περιμένοντας ίσως κάποιος να ενδιαφερθεί για την επαναχρησιμοποίησή του, όπως γίνεται με το παρακείμενο γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαταλελειμμένο μέχρι πρότινος. 

Κάνουμε μια παρένθεση θέλοντας να αναφερθούμε στο γήπεδο ποδοσφαίρου, που είχε παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Θύελλας, χωρίς τίποτε να αλλάζει, μέχρι τη στιγμή που ο κ. Γιώργος Λουκάτος συνάντησε το μεγάλο ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνο.

Ήταν την εποχή που ο κ. Μαρτίνος, με τον τότε διοικητή της 1ης ΥΠΕ Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον υποδιοικητή Σωτήρη Ζώτο, άοκνο μαχητή της αξιοποίησης-ανακαίνισης-λειτουργίας του Κ.Υ. Ραφήνας, επισκέφτηκαν το κτίριο των εξωτερικών ιατρείων του καταργημένου πλέον νοσοκομείου ΠΝΑ, οπόταν και ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης που κατέληξαν τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου-πρότυπου Πανελληνίως κέντρου πρωτοβάθμιας φροντίδας, χάρη στο μεγάλο δωρητή.

Τότε ακριβώς ο Γιώργος Λουκάτος, μεγάλος χορηγός της ομάδας της ποδοσφαιρικής ομάδας ‘’Θύελλα’’ Διασταύρωσης Ραφήνας, που ήταν παρών, γνώρισε και μίλησε για πρώτη φορά με τον κ. Μαρτίνο για το παρατημένο στη τύχη του γήπεδο. Έκτοτε εξασφαλίστηκε η συναίνεση ανακαίνισής του, απ’ το μεγάλο δωρητή, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ξεκινήσει ήδη έργα αξιοποίησης του.

Κλίνουμε την παρένθεση και επανερχόμαστε στο κλειστό γυμναστήριο, έναν ακόμα κρυμμένο θησαυρό απ’ τους πολλούς που υπάρχουν.

Αυτό λοιπόν το πολύτιμο κλειστό γυμναστήριο, σε έναν δήμο όπου οι εγκαταστάσεις αυτού του τύπου είναι εξόχως ελλιπείς, ένα όλο κι όλο στη Ραφήνα κι άλλο ένα ημιτελές στο Πικέρμι, είδε και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης όταν πρόσφατα επισκέφτηκε το Κ.Υ. για άλλο λόγο.

Κουβέντα τη κουβέντα άκουσε για την ύπαρξή του και ζήτησε να το επισκεφτεί. Εντυπωσιάστηκε (ο δήμαρχος) όσο και μεις και υποσχέθηκε να κάνει τα δέοντα ώστε όχι μόνο να αξιοποιηθεί, αλλά να δοθεί προς χρήση στους αθλούμενους της περιοχής που τόσο το έχουν ανάγκη.

Σ’ αυτή την προσπάθεια του Δημάρχου, θα σταθούμε αρωγοί, με κάθε τρόπο και μέσο, είτε μας ζητηθεί, είτε όχι. Γιατί όλοι οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιούμαστε όταν ξεκινά να γίνεται κάτι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πολύ δε περισσότερο αν έχει να κάνει με παιδιά.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα