22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΘΛΙΨΗ – ΟΡΓΗ – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΘΛΙΨΗ – ΟΡΓΗ – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Μόνο αν έχεις ο ίδιος γνώση της κατάστασης μπορείς να κάνεις σωστές εκτιμήσεις.
Με τον φίλο και τοπικό σύμβουλο Βαρνάβα και τέως Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα Παναγιώτη Τσιμήνη, επισκέφθηκα την πληγείσα περιοχή του Δήμου μας για να διαπιστώσω ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής.

Πριν ξεκινήσουμε με τον Παναγιώτη το οδοιπορικό μας που διήρκεσε πάνω από τέσσερις (4) ώρες, είχα την ευκαιρία να συναντήσω στα Καφενεία του χωριού στην Πλατεία τους γέροντες της Κοινότητας. Εκεί άκουσα και έζησα την αγανάκτησή τους και την οργή τους για την ανύπαρκτη δημοτική αρχή που έχει αφήσει τον Βαρνάβα στο έλεος του … Θεού.

Συνεχίσαμε το οδοιπορικό μας μέσα στα καμμένα. Μέσα από αγροτικούς δρόμους κακοτράχαλους, αδιάβατους και στενούς, με χαντάκια και λακούβες από τα νεροφαγώματα. ΝΤΡΟΠΗ !!
Από αυτούς τους δρόμους οι κάτοικοι του Βαρνάβα διέρχονται καθημερινά για να πάνε στα χωράφια τους και τις ελιές τους. Δρόμοι απροσπέλαστοι και σε κάθε περίπτωση ανίκανοι να βοηθήσουν στην πυροπροστασία του Βαρνάβα. Από αυτούς δεν περνά όχι μόνο Πυροσβεστικό όχημα, αλλά ούτε καν «βαρβάτο άλογο» (όπως σοφά είπε ο φίλος Παναγιώτης Τσιμήνης).

Περάσαμε από μονοπάτια και «δρόμους» στο βουνό μέσα από τα καμμένα που κανείς από τους «υπεύθυνους» της σημερινής δημοτικής αρχής δεν έχει προφανώς περάσει ποτέ (με εξαίρεση ίσως την Πρόεδρο Χαρά Ασημακοπούλου η οποία είναι και η μόνη που προσπαθεί κάπως). Κι όμως….. οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας σήμερα κοιμούνται ήσυχοι αντί να έχουν όλοι τους παραιτηθεί αμέσως.

Τώρα πια ξέρω. Ξέρω εγώ ο ίδιος Ξέρω ότι από αυτούς τους δρόμους δεν μπορεί να περάσει ομάδα πυροπροστασίας, ούτε όχημα. Οι δρόμοι αυτοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να καθαριστούν. Και αυτό είναι αποκλειστικά ευθύνη του Δήμου.

Καταλήξαμε στην Παραλία του Βαρνάβα, μετά από τέσσερις και πλέον ώρες διαδρομής με στάσεις και επιτόπιες αυτοψίες. Εκεί μας περίμεναν δύο άλλοι καλοί και δραστήριοι φίλοι. Ο αεικίνητος Σπύρος Μακρυνόρης και ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου της Παραλίας Βαρνάβα Χρήστος Κατσίκης. Στην επί δίωρο συζήτηση μαζί τους έγινα ακόμη πιο σοφός και τους ευχαριστώ.

Τόσο στην Πλατεία του Βαρνάβα όσο και στην Παραλία του χωριού συμφωνήσαμε ότι ο Βαρνάβας μπορεί και επιβάλλεται να αλλάξει. Και τώρα που έχω ο ίδιος εγώ την εικόνα της καταστροφής, τώρα ΞΕΡΩ ότι αυτό είναι στο χέρι μας.

Οι φίλοι στο Καφενείο και στην Παραλία με ρώτησαν: Νίκο εσύ Μπορείς;;

Ξεκάθαρα τους απάντησα και το επαναλαμβάνω και από εδώ:

ΝΑΙ, ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ!!
Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα