23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

Στο Νταβός γίναμε μάρτυρες του μεγαλύτερου εξευτελισμού που υπέστη η Κυπριακή Δημοκρατία στα 55 της χρόνια. Μας εδόθη η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και η ευκαιρία χαραμίστηκε στα τραγελαφικά  και περιγέλαστα γεγονότα των οποίων γίναμε μάρτυρες. Ήταν μια παράσταση κουκλοθεάτρου με τον Εϊντε να κινάει τα νήματα των μαριονετών.  Η Κυπριακή Δημοκρατία όντως εκλιπούσα, προς επιβεβαίωση του Ερτογάν εφέντη, με παρόντες τους κυρίους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζί οι οποίοι συναγωνίστηκαν ποιος θα παρουσιάσει καλύτερα το ανατολίτικο παζάρι διαμοιρασμού των ιματίων της Κυπριακής Δημοκρατίας προτού  την ξεγυμνώσουν  και τη διαλύσουν.

Ούτε λόγος για  εισβολή  και συνεχιζόμενη κατοχή. Ούτε λόγος για πρόσφυγες και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο Τούρκος κατακτητής , εγκληματίας πολέμου  έμεινε στο απυρόβλητο.  Χαζοχαμόγελα στα «ταππουρήματα» της πλάτης και τις κολακείες των εμπόρων των Εθνών εις βάρος της Κρατικής Κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικαίων του Κυπριακού Λαού.

Έχουμε τη γνώμη ότι το σκηνικό ήταν πρόβα generale  για τη Διεθνή, πενταμερή, πολυμερή ή άλλως πως να ονομάζεται, Διάσκεψη  που έρχεται, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά, των κκ. Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζί.

Καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και δηλώνουμε ότι τέτοιοι θεατρινισμοί  δεν μας εκπροσωπούν και δεν θα περάσουν. Ο Λαός διατηρεί την αξιοπρέπεια του και θα παραμείνει άγρυπνος θεματοφύλακας, της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τη διαφυλάξει της και  για να αποκαταστήσει τον ακρωτηριασμό της που υπέστη το 1974 από τους εισβολείς , καθώς  και από την υπόσκαψη και υπονόμευσή της που υφίσταται μέσα από τη διαδικασία νομιμοποίησης της κατοχής και των παραγώγων της( Πορεία προς ΔΔΟ) που ακολουθούν οι Κυβερνώντες και τα συνοδοιπορούντα Διζωνικά Κόμματα. 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες,

Φίλες και Φίλοι,

Επισυνάπτονται για ενημέρωσή σας δύο παρεμβάσεις του Σωματείου μας με τις οποίες σας προτρέπουμε να προβληματιστείτε και ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε  να αποτρέψουμε το τέλος που μας προδιαγράφουν ο κατακτητής και τα εχθρικά ξένα συμφέροντα. Υπάρχουν και πολλά ΦΙΛΙΚΑ, Φιλικότατα  ξένα συμφέροντα τα οποία οι Ηγέτες μας  αχρηστεύουν  και παραμερίζουν με την τυφλή πολιτική υποταγής  τους αποκλειστικά στα εχθρικά προς εμάς,  ξένα συμφέροντα. Τα φιλικά ξένα συμφέροντα θα ενεργοποιηθούν μόλις εμείς αλλάξουμε γραμμή με επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

Περνάμε κρίσιμες στιγμές τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε και να αποτρέψουμε την μοιραία κατάληξη την οποία προδιαγράφουν. Πρέπει να είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή κλιμακώνεται η διπλωματική προσπάθεια να παιχτεί ο επίλογος της συνωμοσίας κατά της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικότητας, Ιστορικής, πολιτιστικής της νήσου Κύπρου.

Οι  όλες  εξελίξεις  δεν πρέπει να αξιολογούνται σε Κομματική ή ιδεολογική βάση αλλά στην ουσία τους. Όταν η Τουρκία εισέβαλε δεν διαχώριζε Έλληνες δεξιούς και αριστερούς. Ακόμη ούτε για τους Τουρκοκύπριους δεν την νοιάζει όπως μας είπε φορές πολλές τα τελευταία χρόνια.

Η Τουρκία ήλθε εδώ για να ικανοποιήσει τα στρατηγικά της σχέδια και στόχους. Σε μας λοιπόν εναπόκειται, όσο μικροί και αν φαινόμαστε να είμαστε αριθμητικά και στατιστικά, να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την Τουρκία να ολοκληρώσει το στόχο της.

Είμαστε ως Κράτος ένα κυρίαρχα ισότιμο μέλος της Διεθνούς Κοινωνίας και μπορούμε να σταθούμε ίσος προς ίσων και να διεκδικήσουμε τα Δίκαιά μας. 

Φτάνει να το πιστέψουμε και να το πράξουμε. Να μην ξεχνούμε πως ένα μικρό Κράτος που είμαστε υπέστημεν εισβολή, ΟΧΙ ΕΝΟΣΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟYΣΑΜΕ ΩΣ EΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜEΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, αλλά  τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι με το εγκληματικό πραξικόπημα το καταλύσαμε έστω και προσωρινά.

Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε τις εξελίξεις και να μην παρασυρθούμε από τις διπλωματικές δολοπλοκίες που στόχο έχουν τη διάλυση του  Κράτους μας. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί αυτοχειρία. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά τί μέλλον θα προδιαγράψουμε για τα παιδιά μας με μια  δική μας απερίσκεπτη σήμερα ενέργεια. Συναίνεση να νομιμοποιηθούν τα κατοχικά δεδομένα με την Τουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα συνιστά μια τέτοια απερίσκεπτη ενέργεια εκ μέρους μας.

Για το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Γραμματέας

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα