18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ο ΘΕΜΗΣ ΓΑΪΤΑΝΛΗΣ

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ο ΘΕΜΗΣ ΓΑΪΤΑΝΛΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου χαράματα, ο καλός μας γείτονας ο Θέμης Γαϊτανλής, ανέβηκε στο τρένο για την ουράνια γειτονιά των αγγέλων, νικημένος απ’ την επάρατο νόσο που λυσσαλέα πάλεψε επί οκτώ χρόνια.

Κάθε πρωί άνοιγα τα παράθυρα του σπιτιού μου κι αντίκρυζα απέναντι το Θέμι πίσω απ’ τα δικά του παράθυρα. Και κάθε βράδυ η ίδια διαδικασία. Το ίδιο μονότονο, αλλά τόσο οικείο μοτίβο, πού τώρα πλέον αποτελεί παρελθόν.

Ο γείτονάς μας ο Θέμης, ένας ευγενικός πράος άνθρωπος. Ένας καλός οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας. Ποτέ δεν έδωσε λαβές για προστριβές με κανένα. Μόνο χαρούμενα τ’ ακούσματα  απ’ το σπίτι του, απ’ το δώμα της ταράτσας όπου τις καλοκαιρινές νύχτες μαζεύονταν φίλοι να περάσουν ευχάριστα.

Μακεδόνας ο Θέμης, με καρδιά ανοικτή, καλοσυνάτη, ντόμπρα, άφοβη. Μια καρδιά που διατήρησε το ρυθμό της αναλλοίωτο ακόμα κι όταν πριν οκτώ χρόνια άκουσε απ’ τα χείλη του γιατρού τη κακή διάγνωση, λευχαιμία…

Αγωνιστής ο καλός μας γείτονας. Δεν το ‘βαλε κάτω. Πάλεψε, αναμετρήθηκε με το κακό και κατάφερε να ζήσει μαζί του οκτώ ολόκληρα χρόνια, νικώντας το κατά κράτος μη χάνοντας την αισιοδοξία του και την αγάπη για μια ποιοτική ζωή.

Όταν τον συναντούσες στο δρόμο, μέχρι πριν λίγες μέρες, έλεγες μέσα σου «Μπράβο Θέμη, το ξέσκισες το καταραμένο θεριό. Να ζήσεις, να ζήσεις φίλε μου». Κανείς μας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον αγώνα που γινόταν μέσα στα σωθικά του.

Κανείς, μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν όλοι πιστεύαμε ότι το ‘χε ξεπεράσει το καταραμένο, ιδίως τώρα που βρέθηκε ελπιδοφόρα θεραπεία και η ελπίδα μεγάλωνε, αυτό είχε άλλα σχέδια, υποτροπίασε ξαφνικά και οδήγησε το Θέμη στο νοσοκομείο.

Φευ! Το θεριό ήθελε κοντά του αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, το δικό μας γείτονα, το Θέμη.

Μόλις λίγες μέρες άρκεσαν για να τον πάρει μαζί του στο χωρίς γυρισμό ταξίδι. Ωστόσο τον σεβάστηκε (πώς να μην το κάνει άλλωστε σ’ ένα τόσο ευγενικό και θαρραλέο αγωνιστή;), τον  πήρε χωρίς ταλαιπωρία περιττή.

Από σήμερα ο καλός μας γείτονας ο Θέμης δεν είναι πια κοντά μας. Το μόνο που μένει να συλλυπηθούμε την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του, τη Μάρσα και τη λατρεμένη μοναχοκόρη του, τη Φωτεινή.  Ας έχουν υγεία να θυμούνται τον πολυαγαπημένο τους σύζυγο και πατέρα.

Καλό παράδεισο

Φίλε γείτονα Θέμη.

 

Η εξόδιος ακολουθία του Θέμι Γαϊτανλή θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα στην Παντοβασίλισσα Ραφήνας.

 

    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα