19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ

ΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ

Δεν θα αναφέρω το όνομα του αρθρογράφου που απάντησε στο άρθρο μου για την ομιλία του κ. Στεργίου στην κοπή πίτας του συνεταιρισμού Ο ΠΑΝ στο Πικέρμι. Θα απαντήσω όμως στα λεγόμενα του. Επικαλείστε ότι δημοσιεύθηκαν ανακρίβειες από μένα προσωπικά αλλά και από τον αντιδήμαρχο, εννοώντας φυσικά  ότι ο ίδιος γράφει ακρίβειες.

Γράφεις κύριε ότι το 80% των κατοίκων του Ντραφίου εξυπηρετείται από τα καταστήματα του Δήμου Πεντέλης. Αυτό είναι ανακρίβεια καθόσον οι περισσότεροι κάτοικοι πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα του Πικερμίου και σε καταστήματα της Παλλήνης, δεδομένου ότι είναι πιο κοντά και πιο ομαλοί οι δρόμοι.

Γράφεις ότι η μετάβαση πήγαινε – έλα στο Δημαρχείο της Ραφήνας – Πικερμίου είναι 34 χιλιόμετρα. Οχι κύριε η απόσταση Είσοδος Ντραφίου από Πικέρμι – Ραφήνας είναι 10,5 χλμ αν προσθέσουμε και τη διαδρομή μέχρι την κατοικία σας   ας πάει στα 13 χλμ. Αρα πήγαινε – έλα  είναι  26 χλμ.Είναι μετρημένη και δεν είναι ανέβα – κατέβα όπως προς και από Πεντέλη. Επί πλέον ο πολίτης εξυπηρετείται και στο κτίριο της πρώην Κοινότητας Πικερμίου. Ακόμη και αν είναι όπως τα γράφετε δεν είναι λόγος για να επιδιώκουν κάποιοι να τεμαχίσουν ένα Δήμο.

Γράφεις ότι δεν υπάρχουν σχολεία για τα παιδιά, δηλαδή το καινούργιο σχολείο στην Κοντοράβδη Πικερμίου δεν υπάρχει. Αν θέλει κάποιος να πηγαίνει το παιδί του σε άλλο Δήμο είναι δικαίωμα του αλλά ούτε αυτός δεν είναι λόγος για τεμαχισμό Δήμου. Με την ίδια λογική επειδή το Νταού Πεντέλης που δεν ανήκει στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου πρέπει να το διεκδικήσει ο Δήμος γιατί όλες οι ανάγκες του καλύπτονται στο Πικέρμι και στη Ραφήνα.

Το Ντράφι σχεδιάστηκε ως πρότυπη πολιτεία αλλά δεν έγινε διότι δεν κατασκευάστηκαν όλες οι υποδομές και τα λάθη τα πληρώνουμε σήμερα. Αφού ο συνεταιρισμός ισχυρίζεται ότι τα 156 στρέμματα είναι δικά του γιατί δεν έκτισε σχολεία, εκκλησία, κοινωνικές και πολιτιστικές κατασκευές κλπ για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι;

Υπάρχει αποχέτευση όπως στον Αγιο Σπυρίδωνα; Φυσικά όχι.

Υπάρχει πλήρες και σωστό δίκτυο απορροής των ομβρίων υδάτων για να μη γίνονται μερικοί δρόμοι ποτάμια και να μη συμβαίνουν κατολισθήσεις; Φυσικά όχι.

Υπάρχει καλό τηλεφωνικό δίκτυο και ιντερνέτ; Φυσικά όχι, γιατί όταν ο ΟΤΕ ζητούσε ένα μικρό οικοπεδάκι για να κτίσει κτίριο σύμφωνα με τις δικές του προδιαγραφές ο συνεταιρισμός είπε ναι αλλά το κτίριο να μη το κτίσει ο ΟΤΕ.

Το Ντράφι θα ήταν πρότυπος πολιτεία αν είχε αποχωρήσει ο συνεταιρισμός και όχι αν πήγαινε στην Πεντέλη.

Οταν αρθρογραφώ εκφράζω την άποψη μου την οποία αποδέχονται οι περισσότεροι κάτοικοι που έχουν ταλαιπωρηθεί μέχρι σήμερα από τον συνεταιρισμό. Δεν κρατώ κανένα κάτοικο όμηρο, η ομηρία αν εσείς την θεωρείτε ότι υπάρχει είναι από τον συνεταιρισμό για τον οποίο δεν απαντήσατε τίποτα για αυτά που γράφω στο άρθρο μου.

Απαντήστε μου λοιπόν για ότι έγραψα και δεν γράψατε απολύτως τίποτα.

Για ποιό λόγο καλέσθηκε ο κ. Στεργίου στην πίτα για να εκφωνήσει όσα είπε για την απόσπαση και τα 156 στρέμματα;

Με την ίδια λογική όταν καλείται ένα άτομο ακόμη και σε ένα σπίτι γίνεται για να μιλήσει εναντίον άλλου προσώπου ή για να είναι στην παρέα;

Εχει το δικαίωμα ένας Δήμαρχος να ασχολείται με την περιοχή άλλου Δήμου και να επιδιώκει τον τεμαχισμό του;

Ποιό σκοπό εξυπηρετούν όσα είπε ο κ. Στεργίου, μόνο δικούς του ή και του συνεταιρισμού όπως είχε κάνει παλαιότερα που προώθησε  πάλι τον τεμαχισμό του Πικερμίου ;

Γράψατε ότι υπάρχουν συμφέροντα για να παραμείνει το Ντράφι εκεί που είναι σήμερα όπως αναφέρεται και πως το έχουμε δεσμεύσει; Ποιά είναι τα συμφέροντα;

Γιατί δεν γράψατε τίποτα για τα 156 στρέμματα που γράφω στο άρθρο μου ότι ανήκουν στον Δήμο;

Για ποιό λόγο το Ντράφι δεν έχει δουλειά στη θάλασσα όταν οι κάτοικοι κάνουν μπάνιο κάθε χρόνο, λόγω χωροταξίας; Τι θέλετε μόνο σκαρφάλωμα στο βουνό;

Οταν εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το Ντράφι που εντάχθηκε στην Πεντέλη ή στο Πικέρμι ;

Οι απαντήσεις να αφορούν τα ερωτήματα μου και όχι γενικολογίες, διαφορετικά θα ακολουθήσει και άλλη απάντηση

Τελειώνω και απαντώ στον ισχυρισμό του κ. Στεργίου που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, ότι οι κάτοικοι του Ντραφίου απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης άρα πρέπει να ανήκουν σαυτόν.

Είναι εκτός πραγματικότητας γιατί στον Δήμο Πεντέλης πηγαίνουν περιοδικά όσοι μένουν ψηλά στο Ντράφι και όχι όλοι.

Τι λείπει από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου;

Υπάρχουν σχολεία, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, κέντρο υγείας, υποκατάστημα ΙΚΑ, βενζινάδικα, καφετέριες, περίπτερα κλπ αλλά και περιοχές που πηγαίνουν οι κάτοικοι το καλοκαίρι δηλαδή παραλίες.

Συνεπώς να σταματήσει να ισχυρίζεται αυτό για να δικαιολογήσει το σχέδιο του να αποσπάσει το Ντράφι από τον Δήμο που ανήκει σήμερα. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

                                          

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα