20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑντιπολίτευση στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου… ένα φαινόμενο σε εξέλιξη. Ας το παρακολουθήσουμε!

Αντιπολίτευση στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου… ένα φαινόμενο σε εξέλιξη. Ας το παρακολουθήσουμε!

Τέλος στην απουσία αντιπολιτευτικού λόγου, αφότου ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος άρχισε να σφυροκοπά ανελέητα την απολυταρχική τακτική με την οποία διοικεί ο τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου.

Από την Αγγελική Ραγκούση

Η «Δυναμική Παρουσία» Βασιλόπουλου κυριολεκτικά, αλλά και μέσω της ανανεωμένης σχεδιαστικά ιστοσελίδας της δημοτικής του παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης», όπως και το  καλοσχεδιασμένο και κατατολιστικό ενημερωτικό έντυπο που κυκλοφόρησε ήδη διαδικτυακά, δίνουν μια άλλη εικόνα ηχηρής αντιπολιτευτικής παρουσίας που επί χρόνια παρέμενε σιωπηλή ή τουλάχιστον χωρίς την προς τα έξω επαρκή παρουσία.

Αυτή η εξέλιξη, από τα σπάργανα ακόμα, φέρνει τον κο Μπουρνούς σε αρκετά δυσχερή θέση άμυνας, αφού μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και δεν γνωρίζει πώς να την αντιμετωπίσει. Μη μπορώντας ν’ αποφύγει τον καταιγισμό κτυπημάτων που δέχεται, που αποκαλύπτουν τις ανακρίβειες που χρησιμοποιεί για να υπερασπιστεί πράξεις του, ακόμα κι όταν αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση (βλέπε κλείσιμο Β. Παύλου με μπλόκια στη Ραφήνα), ή την απένταξη έργου (βλέπε Μπλε Λιμανάκι), ή την αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς», ή την μεταχρονολογημένη επέμβαση στην καθίζηση εδάφους στην οδό Καρυωτάκη του Ν. Βουτζά, στριμωγμένος στα σκοινιά αντιδρά παρορμητικά κι αψυχολόγητα εναντίον του αντιπάλου ή αφήνει την υπεράσπιση των «δικαίων» της διοίκησής του, σ’ έναν-δυο απ’ τους αυλικούς που τολμούν ακόμα να υπερασπίζονται λανθασμένες πράξεις κι επιλογές, επιδεινώνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα απέναντί τους.

Οι τεκμηριωμένες θέσεις κι έγγραφες επεμβάσεις Βασιλόπουλου, σε θέματα που απασχολούν διαχρονικά την τοπική κοινωνία, παράλληλα με την έντονη κριτική που ασκεί σε πράξεις που εκθέτουν την τοπαρχία Μπουρνούς, ξάφνιασαν ευχάριστα τους πολίτες που αποζητούσαν έναν αιρετό που θα ασκούσε επιτέλους αντιπολίτευση, την οποία δεν θα κρατούσε πίσω από κλειστές πόρτες που τεχνηέντως έχει κατασκευάσει η κάστα Μπουρνούς, αλλά θα την έβγαζε στο φως, ορατή στον κάθε πολίτη.

Ωστόσο ενώ η αντιπολίτευση Βασιλόπουλου φέρνει μια νότα αισιοδοξίας, παρά τη δυσπιστία που εξακολουθεί να υπάρχει ως προς τη στήριξη που παρείχε στη διοίκηση Μπουρνούς μέχρι λίγους μήνες πριν, προβληματισμό προκαλεί η συνεχιζόμενη αφωνία των υπολοίπων επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κυρίως όταν το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα, όπως τα χιόνια που απέκλεισαν επί μέρες μεγάλες περιοχές του δήμου και η καθίζηση εδάφους στην οδό Καρυωτάκη στο Ν. Βουτζά, που απασχόλησαν τα τηλεοπτικά κανάλια επί μέρες.

Η κατάσταση αυτή ενθαρρύνει τις σπασμωδικές κινήσεις Μπουρνούς, στην προσπάθεια να φέρει στο επίκεντρο τη θεωρεία του διαίρει και βασίλευε, που πιστεύει ότι θα του εξασφαλίσει μια ακόμα θητεία στον δημαρχιακό θώκο, παρότι είναι πλέον περισσότερο από βέβαιο ότι δεν είναι πλέον μόνος στην εκλογική παλαίστρα.

Αντιπολίτευση, λοιπόν, στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου… ένα φαινόμενο σε εξέλιξη. Ας το παρακολουθήσουμε!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα