21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑντίθετος σε τοποθέτηση διοδίων στους δήμους Διονύσου και Μεταμόρφωσης, ο Π.Σ....

Αντίθετος σε τοποθέτηση διοδίων στους δήμους Διονύσου και Μεταμόρφωσης, ο Π.Σ. Γιάννης Σμέρος

Ενόψει της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που θα συζητηθεί στις 3/6/2020, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία του κόμβου της Βαρυμπόμπης (επανασχεδιασμός των έργων) καθώς και για το νέο προσωρινό έργο στον κόμβο Ελαιών-Ερμιόνης του Δήμου Κηφισιάς, ο Γιάννης Σμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το έργο αυτό προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη.

Επισημαίνεται ότι η επιβολή διοδίων θα έχει εξόχως δυσμενείς κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υπέρμετρη επιβάρυνση του παράπλευρου τοπικού οδικού δικτύου, που περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα την άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακή συμφόρηση, αφού δεν εξασφαλίζονται οι κατάλληλες παράπλευρες εναλλακτικές ασφαλείς διαδρομές.

Επιπροσθέτως, οι ίδιες κατοικημένες περιοχές, παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου, θα επιβαρυνθούν περιβαλλοντικά λόγω των εκπομπών αέριων ρύπων και της αύξησης ηχορύπανσης ιδίως κατά την επιβράδυνση και επιτάχυνση των αυτοκινήτων.

Επίσης, η αύξηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις περιοχές κατοικίας (λόγω της εκτρεπόμενης κυκλοφορίας), κατά το χρονικό διάστημα της κατασκευής του έργου, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι Δημότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς καθώς και των όμορων Δήμων θα κληθούν να πληρώσουν για έργα που κατασκευάζονται, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμπεραίνεται πως είναι αδιανόητο να τοποθετηθούν διόδια στους Δήμους Διονύσου και Μεταμόρφωσης.

Σμέρος Γιάννης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

Χημικός Μηχανικός MSc”

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα