18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔιακοπές με τον σκύλο: Τα αναγκαία tips για να σου μείνουν αξέχαστες…...

Διακοπές με τον σκύλο: Τα αναγκαία tips για να σου μείνουν αξέχαστες… για τους σωστούς λόγους

Τι πρέπει να προσέξεις και τι θα βάλεις στη βαλίτσα του καλύτερού σου φίλου

Βρήκες τον ιδανικό προορισμό, ανακάλυψες το pet friendly κατάλυμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου, έκανες χώρο στο κινητό σου για άφθονες ινσταγκραμικές λήψεις και είσαι έτοιμος για τις πρώτες διακοπές με τον σκύλο σου. Ή μήπως όχι;

Το εγχείρημα που αποφάσισες να αναλάβεις φέτος το καλοκαίρι, δεν είναι εύκολο. Όμως αν δώσεις τη δέουσα προσοχή – και προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα – θα σου χαρίσει μερικές από τις πιο αξέχαστες μέρες της ζωής σου. Άλλωστε, η χαρά του κατοικιδίου σου όταν παίζει με το νερό, θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε δυσκολία.

Για να σε βοηθήσουμε να προετοιμαστείς κατάλληλα, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα κυριότερα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα του μικρού σου φίλου – και για να κρατήσουμε το κόστος χαμηλά, τα επιλέξαμε από την ατέλειωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη για κατοικίδια. Εκτός από τις σταθερά συμφέρουσες τιμές της, η πλατφόρμα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχει εκπτώσεις σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, που αγγίζουν το 80%. Και, καθώς εγγυάται άμεσες και έγκαιρες παραδόσεις, σου δίνει τη σιγουριά ότι η παραγγελία σου θα φτάσει στην πόρτα σου πριν τις διακοπές, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

Το πιο μακρύ ταξίδι σου

Ευτυχώς, το δυσκολότερο μέρος των διακοπών με τον σκύλο, στην πραγματικότητα είναι το ίδιο το ταξίδι. Τις πρώτες φορές είναι προτιμότερο να επιλέξεις όσο το δυνατόν μικρότερες διαδρομές και να έχεις βεβαιωθεί ότι είναι εξοικειωμένος με το αυτοκίνητο αν ταξιδέψετε οδικώς, και με την πολυκοσμία και τον θόρυβο, αν επιλέξετε το πλοίο.

Σε περίπτωση που οδηγήσεις μέχρι τον προορισμό σου, ακόμη και αν ο σκύλος σου είναι γενικώς ήσυχος, συστήνουμε να προμηθευτείς ένα διαχωριστικό αυτοκινήτου, όπως αυτό της SPM, που θα διασφαλίσει ότι δεν θα σε ενοχλήσει την ώρα της οδήγησης, όσο ενθουσιασμένος ή ανήσυχος και αν είναι. Μια ζώνη ασφαλείας που θα κρατήσει το κατοικίδιό σου σταθερό στη θέση του είναι επίσης επιβεβλημένη, ενώ αν θέλεις να αποφύγεις τα… γούνινα καθίσματα, ένα προστατευτικό κάλυμμα όπως το παραπάνω που καλύπτει ολόκληρα τα πίσω καθίσματα, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Αν επιλέξεις αεροπλάνα και βαπόρια (ή και τρένα), είσαι υποχρεωμένος να εξοπλιστείς με ένα κλουβί ή μια τσάντα μεταφοράς. Σιγουρέψου ότι αυτό που θα επιλέξεις αφήνει αρκετό χώρο στον σκύλο σου για να είναι άνετος, ενώ παράλληλα θα είσαι σε θέση να το μεταφέρεις με άνεση.

Διάλεξε το κατάλληλο κλουβί μεταφοράς.

Who is who

Όσο προσεκτικός και αν είσαι, το να χάσεις τον σκύλο σου στις διακοπές είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις. Σε περίπτωση που δεν έχεις φροντίσει ακόμη για το τσιπ του, είναι η στιγμή να το κάνεις (άλλωστε είναι υποχρεωτικό βάσει Νόμου).

Μην παραλείψεις, όμως, να επενδύσεις και σε μια ταυτότητα όπου θα χαράξεις το όνομα και το τηλέφωνό σου, ώστε ο εντοπισμός του να είναι ακόμη πιο εύκολη υπόθεση. Και για ξένοιαστες βόλτες το βράδυ, εξοπλίσου με ένα φωτάκι για το περιλαίμιό του – ή και με ένα επαναφορτιζόμενο κολάρο για κατοικίδια. Δεν θα τον χάσεις από τα μάτια σου και θα είναι και πιο αστείος από ποτέ.

Βρες τα καλύτερα αξεσουάρ σκύλου.

Στοπ στους ανεπιθύμητους

Ένας κίνδυνος που παρουσιάζεται σε κάθε βόλτα με τον αγαπημένο σου φίλο, είναι να φύγετε από το σπίτι οι δυο σας και να γυρίσετε… περισσότεροι. Ψύλλοι, τσιμπούρια, αλλά και κουνούπια και σκνίπες, βρίσκουν ιδιαιτέρως φιλόξενο το τρίχωμά του, ενώ μπορούν να του προκαλέσουν σοβαρές και ανίατες ασθένειες.

Η αποπαρασίτωσή του πρέπει να γίνει πριν την αναχώρηση, σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου, με τη χρήση ειδικής αμπούλας που εφαρμόζεται στη ράχη του, ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού του και φτάνοντας μέχρι την ουρά. Ένα αντιπαρασιτικό κολάρο μπορεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλειά του, ενώ το… σετ συμπληρώνεται με ένα μπουκάλι σιτρονέλα σε σπρέι, που θα τον προστατεύει από τα κουνούπια.

Προμηθέψου τα αντιπαρασιτικά σκύλου που σου χρειάζονται.

Περί ορέξεως

Προφανώς, η διατροφή του αγαπημένου σας συντρόφου δεν μπορεί – και κυρίως δεν πρέπει – να καλυφθεί από τις ταβέρνες του νησιού. Για λόγους κόστους, αλλά και για να έχει την τροφή που ταιριάζει στις ανάγκες του, βεβαιώσου ότι θα αγοράσεις την τροφή του πριν ξεκινήσεις από τη βάση σου.

Στο SHOPFLIX.gr θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε τροφές για όλες τις ηλικίες και για μια σειρά από εξειδικευμένες ανάγκες υγείας, σε μεγέθη βολικά για ταξίδι. Σε περίπτωση που μείνετε σε camping, για να αποφύγεις την εισβολή από έντομα αλλά και την είσοδο σκόνης στη συσκευασία, τα φακελάκια τροφής ίσως είναι η καλύτερη λύση.

Βρες την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σου.

Κορυφαίο σέρβις

Αντιστοίχως, από τη βαλίτσα του δεν πρέπει να λείπει και το… σερβίτσιο του, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, ώστε να μην σε βαραίνει, αλλά και κατάλληλο για χρήση στις διακοπές.

Ένα διπλό μπολ, για να μην ψάχνεσαι, είναι ακριβώς αυτό που σου χρειάζεται, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο με τρόπο που να κρατά το νερό του ασφαλές, όπως αυτό της Bama με τη δεξαμενή νερού που αποτρέπει τις ανατροπές, αλλά και διατηρεί το περιεχόμενο φρέσκο και καθαρό. Απολύτως απαραίτητο και ένα μπουκάλι βόλτας, για να μπορείς να του προσφέρεις φρέσκο νερό ανά πάσα στιγμή, όποια τοποθεσία και αν εξερευνείτε.

Επίλεξε την ταΐστρα και την ποτίστρα σκύλου που σε βολεύει.

Σαν στο σπίτι του

Για να περάσετε καλά και οι δυο, το σκυλάκι σου θα πρέπει να αισθανθεί άνετα στο προσωρινό του σπίτι. Πράγμα αρκετά εύκολο, αν έχεις μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το κρεβατάκι του παραείναι μεγάλο για να σας συνοδεύσει στις διακοπές, όμως ένα χαλί θα κάνει τη διαμονή του αυτομάτως πολυτελέστερη. Ειδικά αν είναι φτιαγμένο από ειδικό υλικό που εξασφαλίζει άνετες θερμοκρασίες, όπως αυτό της Trixie. Απολύτως απαραίτητο και ένα δοχείο καθαρισμού ποδιών, για να μην φέρνει την αμμουδιά στο δωμάτιο και μια βούρτσα που θα τον κρατήσει όσο το δυνατόν πιο καθαρό και περιποιημένο.

Αγόρασε τα απαραίτητα είδη καλλωπισμού.

Αυτό είναι παιχνιδάκι

Το αφήσαμε για το τέλος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το παραλείψεις. Η δημιουργική απασχόληση του σκύλου σου εξασφαλίζει ότι θα απολαύσει τις ημέρες των διακοπών, και αποτρέπει ζημιές και γκρίνιες που θα μπορούσαν να χαλάσουν τις δικές σου.

Ικανά να επιπλεύσουν και να χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές χαράς, τα μπαλάκια ήταν και παραμένουν ιδανική λύση για τις εξορμήσεις στη θάλασσα. Για τις ώρες που θα περάσει μόνο του στο δωμάτιο, από την άλλη, η διαχρονική αξία των παιχνιδιών Kong, στο εσωτερικό των οποίων μπορείς να κρύψεις λαχταριστές λιχουδιές, θα κρατήσει εκείνο απασχολημένο και τα έπιπλα ασφαλή.

Βρες τα τέλεια παιχνίδια για τον σκύλο σου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα