21.2 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔιακοπές στο… σπίτι (Ραφήνα) / Αφιερωμένο στον προσωπικό μου παράδεισο

Διακοπές στο… σπίτι (Ραφήνα) / Αφιερωμένο στον προσωπικό μου παράδεισο

Ε, λοιπόν δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία απ’ ότι η μόνιμη κατοικία σου (Ραφήνα) να είναι και παραθεριστική! Απόφαση που αποδεικνύεται σοφή εν μέσω πανδημίας όταν οι περισσότεροι Έλληνες δεν πήγαν διακοπές στερούμενοι την επαφή τους με τη θάλασσα, εσύ να βρίσκεσαι σε διαρκή επαφή μ’ ένα γραφικό κολπίσκο κρυμμένο λες από αδιάκριτα  βλέμματα στην αγκαλιά μιας καταπράσινης περιοχής.

Αχ, αυτός ο κολπίσκος! Με την προστατευμένη απ’ το βοριά θάλασσα, που αποτελεί την προσωπική μου όαση δροσιάς.

Αχ, αυτός ο κολπίσκος! Με την συγκεκριμένη παρέα κολυμβητών ν’ απολαμβάνουμε το πρωινό μας μπάνιο, που αποτελεί την προσωπική μου χαλάρωση.

Αχ, αυτός ο κολπίσκος! Σχεδόν ιδιωτικός. Κάθε πρωί καλημερίζεις τους ίδιους ανθρώπους, κολυμπάς με την ίδια παρέα, ανταλλάσσεις απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εκεί σ’ αυτό τον κολπίσκο έχουμε νικήσει τον κορωνοϊό, τηρώντας τα μέτρα προστασίας ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Συνομιλώντας σε απόσταση ασφαλείας για θέματα επικαιρότητας. Πολιτικά με επίκεντρο την ένταση με την γείτονα Τουρκία, προσωπικά με επίκεντρο την αντοχή στη μάχη που δίνουμε εναντίον του κορωνοϊού, αλλά και πιο χαλαρά με επίκεντρο την λογοτεχνία, την μαγειρική, την κηπουρική, την φιλοζωΐα, αλλά πάνω απ’ όλα την ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εκεί απολαμβάνοντας τη θάλασσα.

Είναι ευλογία τελικά αυτές οι δύο ώρες μεταξύ 10 με 12 το πρωί, που απολαμβάνεις τη θάλασσα με την παρέα διαλεχτών φίλων, είτε τους γνωρίζεις από χρόνια, είτε τους γνώρισες φέτος.

Το λιγότερο που μπορώ, ν’ αφιερώσω αυτές τις λίγες αράδες, στις κυρίες και τους κυρίους με τους οποίους απολαμβάνω αυτές τις δύο ώρες είτε κολυμπώντας, είτε καθισμένη στον ήλιο – έτσι για ν’ αυξήσω την βιταμίνη D στον οργανισμό μου – ιδιαίτερα στις πιο κοντινές μου κυρίες. Διατηρώ την ανωνυμία τόσο της μικρής παραλίας, όσο και των ονομάτων όσων απαρτίζουν την παρέα μου ως προσωπικό φυλαχτό, άλλωστε οι ίδιοι γνωρίζουν σε ποιους απευθύνομαι.

Σας ευχαριστώ που ομορφαίνετε τις ώρες που αφιερώνω στον εαυτό μου.

Σας ευχαριστώ που με βοηθάτε να φορτίσω τις μπαταρίες μου με αισιοδοξία και κουράγιο για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται υπό την απειλή του Sars-Cov-2.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε στη ζωή μου.

Ευτυχής ότι σας γνώρισα.

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα