23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔύο αδερφές από τη Σαντορίνη κέρδισαν χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο μουσικό διαγωνισμό

Δύο αδερφές από τη Σαντορίνη κέρδισαν χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο μουσικό διαγωνισμό

Αξιοσημείωτο είναι το «Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας έργου του J.S.Bach» μεταξύ όλων των ηλικιακών κατηγοριών και των μουσικών οργάνων στο Διεθνή Διαγωνισμό Grand Prix International Music Contest 2022 στο Λονδίνο.

Δύο νέα παγκόσμια χρυσά μετάλλια κέρδισαν σε μουσικό διαγωνισμό που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, δύο ανήλικες αδερφές από τη Σαντορίνη που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην κατηγορία Solo Instrumental Performance – PIANO.

Πρόκειται για την 16χρονη Εβελίνα και την 10χρονη αδερφή της, Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, οι οποίες ερμηνεύοντας στο πιάνο έργα Chopin και Berkovich, μάγεψαν τους κριτές και κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε εκατοντάδες εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από 20 χώρες.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού “Victory International Music Competition” η οποία αποτελείται από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και έμπειρους καθηγητές σε διάσημα μουσικά πανεπιστήμια, απένειμε τα δύο Χρυσά Μετάλλια στα δύο ανήλικα κορίτσια που συμμετέχουν σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς εκπροσωπώντας επάξια τη Σαντορίνη και την Ελλάδα αφού μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει πολύ σπουδαίες διακρίσεις στο πιάνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η 10χρονη Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Η 16χρονη Εβελίνα έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 12 Χρυσά Μετάλλια, καθώς και 6 Ειδικά Βραβεία Εξαιρετικής Μουσικότητας και Μοναδικής Ερμηνείας έργων Bach και Chopin σε πολύ απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, το Hong Kong, την Αγγλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το «Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας έργου του J.S.Bach» μεταξύ όλων των ηλικιακών κατηγοριών και των μουσικών οργάνων στο Διεθνή Διαγωνισμό Grand Prix International Music Contest 2022 στο Λονδίνο. Ξεχωριστή επίσης στιγμή αποτέλεσε η βράβευσή της με «Δίπλωμα Εξαιρετικής Ερμηνείας σε έργα Chopin» από το κεντρικό Fryderyk Chopin Society της Βαρσοβίας καθώς και το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο που έλαβε από τον Πρέσβη της Πολωνίας στο Hong Kong, βραβείο το οποίο απονέμεται στον πιο χαρισματικό διαγωνιζόμενο με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης.

Η μικρή Αγγελίνα, στην ηλικία των 10 ετών, έχει ήδη κερδίσει 10 Χρυσά Μετάλλια, καθώς και 4 Ειδικά Βραβεία Εξαιρετικής Ερμηνείας, Εξαιρετικής Τεχνικής και Εξαιρετικής Σκηνικής Παρουσίας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Εξαιρετικά ενθουσιώδεις είναι και οι κριτικές των διεθνών επιτροπών που έχουν λάβει τα δύο κορίτσια. Για την Εβελίνα οι κριτές δήλωσαν ότι είναι «χαρισματική που απολαμβάνει την ερμηνεία της και καθηλώνει το κοινό καθώς συμμετέχει με όλο της το “είναι”». Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «είναι πολύ ταλαντούχο κορίτσι, γεμάτο συναίσθημα. Έχει μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον»!

Η 16χρονη Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Εγκωμιαστικά είναι και τα σχόλια για την Αγγελίνα: «Σπινθηροβόλα ερμηνεία, με ψυχή! Ζωηρή ερμηνεία, γεμάτη ενέργεια» καθώς και ότι είναι μία «λαμπερή προσωπικότητα χωρίς φόβο, πολύ σίγουρη για τον εαυτό της! Γεμάτη ενέργεια και ταμπεραμέντο! Είναι τόσο ταλαντούχα και φιλόδοξη που είναι βέβαιο ότι θα πετύχει τους στόχους της με την ισχυρή προσωπικότητά της»!

Τα δύο κορίτσια, ως μέλη μιας μουσικής οικογένειας, απολαμβάνουν τη μουσική από την εμβρυϊκή τους ηλικία. Η Αγγελίνα, σε ηλικία 3 ετών εξέφραζε με ενθουσιασμό την αγάπη της για το πιάνο, δηλώνοντας με έμφαση ότι θέλει να γίνει «πιανίνα».

Αυτή ακριβώς η αγάπη για το πιάνο τις ώθησε να ξεκινήσουν μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών με καθηγητή τον πατέρα τους Γιώργο Τσιαντζή, o οποίος τις καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα. Επιπλέον, συμμετέχουν σε Piano Masterclasses με διάσημους πιανίστες όπως Cyprien Katsaris, Christina Ortiz, Δόμνα Ευνουχίδου, Βασίλης Βαρβαρέσος, Γρηγόρης Ζαμπάρας και Γιάννης Ποταμούσης. Επίσης, από το 2021 φοιτούν στην ιστορική και διάσημη σχολή του Παρισιού “Schola Cantorum de Paris” στην τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας κυρίας Αγάθης Λεϊμονή.

Έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα σε συναυλίες και φεστιβάλ στη Σαντορίνη. Το 2019 εμφανίστηκαν ως Rising Stars στο 6ο Aegean Arts International Festival που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το 2021, στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Εβελίνα έδωσε ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στη Σαντορίνη. To 2022 επιλέχθηκαν από το Gina Bachauer International Music Association και συμμετείχαν σε Συναυλία Νέων Σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπως και στον Κύκλο Νέων Καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Βουλευτικό του Ναυπλίου. Το καλοκαίρι του 2022 έδωσαν ρεσιτάλ στο φεστιβάλ Piano στο Αλώνι στο Πήλιο. Για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα έχουν βραβευτεί από το Δήμο Θήρας.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού “Victory International Music Competition” απένειμε τα δύο Χρυσά Μετάλλια στα δύο ανήλικα κορίτσια που συμμετέχουν σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα