20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕρχεται το ηλεκτρικό που το συναρμολογείτε με τα χεράκια σας…

Ερχεται το ηλεκτρικό που το συναρμολογείτε με τα χεράκια σας…

Θα έρχεται σε πακέτο, θα το συναρμολογείς μόνος σου και θα φορτίζει σε μια ώρα.

Μπορεί η εικόνα των συναρμολογούμενων προϊόντων να είναι συνήθηςαπό αλυσίδες πολυκαταστημάτων, όπως ντουλάπες, καθίσματα και εκατοντάδες άλλα αντικείμενα όπου για να τα στήσεις χρειάζεται έναν οδηγό συναρμολόγησης και τα ακριβή εργαλεία αλλά το γεγονός ότι μια εταιρεία έχει έτοιμο πρότζεκτ ενός συναρμολογούμενου αυτοκινήτου προς το παρόν ξεπερνά τη φαντασία αλλά φαίνεται ότι δεν απέχει από την πραγματικότητα!

Συγκεκριμένα η Luvly, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα επιθυμεί να γίνει η ΙΚΕΑ των αυτοκινήτων. Το αγοράζεις ή το παραγγέλνεις σε κουτί και σε τεμάχια και ξεκινάς να το συναρμολογείς στο σπίτι σου! Και φυσικά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φίρμα είναι από τη Σουηδία φέρνει ρίγη συγκίνησης σε όσους λατρεύουν τις αγορές σε συσκευασίες και αγαπούν τη διαδικασία της συναρμολόγησης. Στόχος της να έχει τη δυνατότητα ο πελάτης να παραγγέλνει το λιλιπούτειο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης – διαστάσεων αυτοκινήτου για …Στρουμφ!  – να το παραλαμβάνει σε συσκευασία, με τις απαραίτητες οδηγίες συναρμολόγησης και με πολύ μεράκι και όρεξη να στήνει το δικό του αυτοκίνητο με τα χεράκια του.

Το όνομα  Luvly το αντλεί από τη φράση “Light Urban Vehicle», που σημαίνει ελαφρύ αστικό όχημα, ότι ακριβώς προορίζεται η συγκεκριμένη τετράτροχη πρόταση. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει αυτοκίνητα για αμιγώς αστική χρήση, με ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει όσο αρκεί για να βγάζει εις πέρας τις μικρές διαδρομές, σπίτι – δουλειά και επιστροφή. Το βάρος του είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Ζυγίζει μόλις 380 κιλά, σχεδόν το ένα έκτο από ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla. Το πανάλαφρο αμάξωμα του δίνει το αβαντάζ της χαμηλής κατανάλωσης σε ρεύμα. Φέρει δύο μπαταρίες 6,4 κιλοβατώρων, που ζυγίζουν 15 κιλά η καθεμιά. Οι μπαταρίες του μπορούν να αφαιρεθούν, ώστε ο ιδιοκτήτης να έχει τη δυνατότητα να τις φορτίζει στο σπίτι του, στη δουλειά του, οπουδήποτε. Επίσης, η μικρή μπαταρία σημαίνει ότι φορτίζεται και ταχύτατα. Η εταιρεία καυχιέται ότι μια πλήρης φόρτισης επιτυγχάνεται μέσα σε μια ώρα!

Υπεραισιόδοξες είναι οι επιδόσεις του. Η εταιρεία αναφέρει ότι το Luvly θα μπορεί να πιάσει σε τελική έως και τα 90 χλμ/ώρα!

Η σουηδική φίρμα, δεν άφησε στο έλεος την ασφάλεια του οχήματος. Όπως τονίζει θα φέρει ένα κέλυφος ασφαλείας με δομή …σάντουιτς και πρόσθετο αφρώδες υλικό απορρόφησης ενέργειας για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Και φυσικά στο τέλος είναι η τιμή του. Στόχος της εταιρείας να το πουλάει στην περιοχή των 10.000 ευρώ. Αν αυτό επιτευχθεί και το μικρό ηλεκτρικό περάσει την έγκριση των αυστηρών προδιαγραφών της ΕΕ, τότε θα καταστεί έως το πιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς.

Πάντως ο  διευθύνων σύμβουλος της Luvly, Χακάν Λουτζ, παρόλο που ο ίδιος είναι σε ύψος 1,93 μέτρα ο ίδιος ενστερνίζεται ότι τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλα αλλά να έχουν όσο το δυνατόν πιο μικρές διαστάσεις!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα