17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΉθελε να το κρατήσει μυστικό – Του έκαναν το πιο συγκινητικό δώρο...

Ήθελε να το κρατήσει μυστικό – Του έκαναν το πιο συγκινητικό δώρο οι συμμαθητές του

Μαθητές σε λύκειο στο Τενεσί κατασκεύασαν ένα ρομποτικό χέρι για συμμαθητή τους. Ήταν μια κίνηση που του άλλαξε στη ζωή.

Μαρίνα Κουτσούμπα

Ένα νέο ξεκίνημα δεν είναι ποτέ εύκολο. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν 15χρονο που αλλάζει σχολείο. Ο 15χρονος Sergio Peralta είχε κάθε λόγο να είναι λίγο πιο αγχωμένος στο νέο του ξεκίνημα.

Εκτός αυτού, ο Sergio Peralta προσπαθούσε να κρατήσει το μεγάλο του μυστικό. Το ένα του χέρι δεν ήταν πλήρως σχηματισμένο. «Τις πρώτες ημέρες στο σχολείο ένιωθα ότι ήθελα να κρύψω το χέρι μου. Λες και κανείς δεν θα το μάθαινε ποτέ» δήλωσε στο CBS News ο Sergio Peralta.

Μια ερώτηση που του έκαναν πάντα όταν έβλεπαν το χέρι του; Τι είχε συμβεί. Ακόμα και στο νηπιαγωγείο. Θυμάται να λέει ότι «γεννήθηκε έτσι» ο Sergio. Τις πρώτες ημέρες στο νέο του σχολείο ένιωθε να θέλει να κρύψει το χέρι του.

Όταν έμαθε ένας καθηγητής το «μυστικό» του, ανέθεσε στο κατάλληλο τμήμα του σχολείου να κατασκευάσει ένα νέο χέρι για τον Sergio. «Ως μηχανικός πρέπει να σκέφτεσαι νέες ιδέες, να λύνεις προβλήματα», σημείωσε η Leslie Jaramillo, μαθήτρια του Hendersonville High School. «Και απλά να κάνεις τα πράγματα καλύτερα από ό,τι ήταν πριν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Sergio είχε συνηθίσει να ζει έτσι. Είχε μάθει να γράφει με το αριστερό του χέρι. Έβρισκε λύσεις για τα όποια προβλήματα παρουσιάζονταν στην καθημερινότητά του μέχρι τότε.

Η νέα ζωή του Sergio Peralta 

Η κατασκευή όμως ενός ρομποτικού χεριού από τους συμμαθητές του στο σχολείο ήταν σίγουρα κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη έκπληξη. Του μίλησαν και του είπαν το σχέδιό τους. Τον ενημέρωσαν πως θα μπορούσαν να του κατασκευάσουν ένα προσθετικό χέρι. Δεν το περίμενε.

Το μάθημα του Jeff Wilkins «Engineering: Design and Development» έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να πάρει τη θεωρία και να τη μετατρέψει σε πράξη. Το ρομποτικό χέρι είναι μια έμπρακτη απόδειξη του μαθήματος και μια απόδειξη μαθητών που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον.

Η ομάδα χρειάστηκε τέσσερις εβδομάδες για τη σχεδίαση και την τρισδιάστατη εκτύπωση. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας έγιναν όλοι φίλοι. Μετά από έναν μήνα δουλειάς, ο 15χρονος και οι νέοι του φίλοι δοκίμασαν το ρομποτικό χέρι με ένα παιχνίδι. Κάτι που φάνταζε μακρινό όνειρο για τον Sergio.

«Ζούσα για 15 χρόνια χωρίς το ένα μου χέρι. Και στην πραγματικότητα μου προσέφεραν δύο χέρια. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Άλλαξε η ζωή μου», σημείωσε συγκινημένος ο Sergio.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα