24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚαρχαρίας σκορπά τον τρόμο – Η στιγμή που κόλλησε σε βάρκα

Καρχαρίας σκορπά τον τρόμο – Η στιγμή που κόλλησε σε βάρκα

Παγιδεύεται κάτω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο κατάστρωμα.

Τρομακτικές στιγμές έζησε μια οικογένεια από την Νέα Υόρκη όταν αποφάσισε να πάει για ψάρεμα με την βάρκα της και συνάντησε έναν καρχαρία. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις ακτές του Long Island, με τον καρχαρία μάκο (όνομα του γένους Ίσουρος που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών), να παγιδεύεται κάτω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο κατάστρωμα.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, το μεγάλο αρπακτικό τριγυρνά στην οικογενειακή βάρκα και σκορπά τον τρόμο. Μια γυναίκα μάλιστα φωνάζει: «Θεέ μου, αυτός είναι ένας μακό [καρχαρίας]! «Πήδηξε στη βάρκα».

Το τεράστιο πλάσμα στη συνέχεια χτυπιέται και στριφογυρίζει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απελευθερωθεί, αλλά αποτυγχάνει να το κάνει. Στη συνέχεια φτάνει πίσω και δαγκώνει το κιγκλίδωμα παγιδεύοντάς το. Τραυματίζει έτσι τον εαυτό του και στην συνέχεια βγάζει αίμα από το στόμα.

Το πλήρωμα προσπαθεί να βρει τρόπο για να σώσει τον καρχαρία. Τελικά, ένας από τους ψαράδες, ο Captain Don Law,δένει ένα σκοινί γύρω από την ουρά του, ενώ ένα άλλο μέλος του πληρώματος γαντζώνει το στόμα του με μια πετονιά. Στη συνέχεια προσπαθούν να βάλουν τον καρχαρία κάτω και να τον κατευθύνουν προς το νερό – ενώ κρατούν το κεφάλι του στραμμένο μακριά από τους ανθρώπους.

Το πλήρωμα καταφέρνει τελικά να κατεβάσει το αρπακτικό στο νερό πριν κόψει το σχοινί για να το απελευθερώσει.

Γιατί ονομάζεται «μάκο»

Ο καρχαρίας μάκο είναι το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών. Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας, και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα.

Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ/ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα