5.6 C
Athens
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜανώλης Καντάρης: Συγκλονίζει η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Μανώλης Καντάρης: Συγκλονίζει η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Πέρασαν 14 χρόνια από τη μέρα που ο Μανώλης Καντάρης δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για μια κάμερα.

Συγκινεί η κόρη του Μανώλη Καντάρη 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας για μια κάμερα. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή της συμπλήρωση των 14 ετών από τη δολοφονία του πατέρα της, τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, η κόρη του Ανδριάννα, αναφέρει:

«Δεν είναι απλώς μια ημερομηνία. Είναι η μέρα που η ζωή και ο θάνατος διασταυρώθηκαν με τον πιο άδικο τρόπο», γράφει στην ανάρτησή της, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο πατέρας της δολοφονήθηκε ενώ ετοιμαζόταν να πάει με τη γυναίκα του στο μαιευτήριο για να γεννήσει το τέταρτο παιδί τους.

«14 χρόνια χωρίς εσένα, μπαμπά. Κι όμως, ζεις ακόμα μέσα μας. Στη φωνή μας. Στη μνήμη μας. Και ξέρουμε πως, από εκεί ψηλά, μας βλέπεις. Και μας καμαρώνεις και τους 4» προσθέτει.

Το χρονικό της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη

Ήταν ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011 όταν ο Μανώλης Καντάρης κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα και κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

Ο Μανώλης Καντάρης ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος καθώς ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Για το λόγο αυτό κρατούσε στα χέρια του μια κάμερα προκειμένου με αυτή να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί του. Αυτό που δεν ήξερε, όμως, ήταν ότι τον παραμόνευαν τρεις Αφγανοί οι οποίοι του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν για να του πάρουν την κάμερα. Την ίδια ώρα, η σύζυγος του, που είχε στο πλευρό της την μητέρα της, μάταια περίμενε την επιστροφή του συζύγου της.

«Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή απλώς εξατμίστηκε, σε 14 δευτερόλεπτα ήταν χρονομετρημένη η διάρκεια πάνω στο βίντεο, το οποίο είχαν καταγράψει οι κάμερες της 3ης Σεπτεμβρίου» είχε δηλώσει η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, η οποία το 2021 «έφυγε» από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

Εννέα ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση κατάφεραν να συλλάβουν δύο από τους Αφγανούς δράστες, έναν 20χρονο και έναν 27χρονο που ομολογησαν την πράξη τους.

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Επισκόπηση Απορρήτου

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες, όπως είναι η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η υποστήριξη στην ομάδα μας προκειμένου να κατανοεί ποιες ενότητες του ιστότοπου σάς φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου.