18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΌταν η έμφυλη βία από ιδιωτική υπόθεση γίνεται δημόσια

Όταν η έμφυλη βία από ιδιωτική υπόθεση γίνεται δημόσια

Συνέβη πριν μερικές μέρες ντάλα μεσημέρι, στην κεντρική λεωφόρο της Ραφήνας, όταν έκπληκτοι διαβάτες, είδαν μαινόμενο οδηγό να «κλείνει» ΙΧ και να γρονθοκοπεί την οδηγό του, που κατέβηκε απ’ το αμάξι. Ευτυχώς η κοπέλα σώθηκε απ’ τα χειρότερα όταν νεαροί άντρες μπήκαν ανάμεσα τους και τους χώρισαν. Η παθούσα σώθηκε με πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, που διαπιστώθηκαν στο ΚΑΤ που πήγε για περίθαλψη. Κατόπιν τούτων κατέθεσε μήνυση κατ’ αρχάς κατ’ αγνώστου και μετέπειτα μετά από αναζήτηση των οικείων της, εναντίον του δράστη που αποδείχτηκε συντοπίτης της.

Δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες του επεισοδίου, άλλωστε έχουν αναλάβει οι αρμόδιες αρχές επ’ αυτού, θα σταθούμε εν τούτοις στο φαινόμενο της έμφυλης βίας όπως εξελίσσεται, με την έμφυλη βία να ξεφεύγει απ’ τα στενά όρια της οικογένειας και να φτάνει στο δρόμο μεταξύ ξένων ανθρώπων, μιας γυναίκας – θύμα κι ενός άντρα – θύτη, αλλά και σε μια περιοχή όπου οι άνθρωποι λίγο – πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους.

Μια πόλη (Ραφήνα) της αν. Αττικής όπου οι πολίτες μπορούν να κινούνται νιώθοντας ασφαλείς και προστατευμένοι, σε σχέση με τους πολίτες των μεγαλουπόλεων όπου η ανασφάλεια μέσα ή έξω απ’ το σπίτι έχει κτυπήσει κόκκινο.

Πως μετά απ’ το προαναφερόμενο συμβάν, θα νιώσουν ασφαλείς αν παρ’ ελπίδα κάνουν έστω μια στραβοτιμονιά ή αν σταματήσουν απότομα για να μη κτυπήσουν ένα ζωάκι που πετάχτηκε μπροστά στις ρόδες τους – όπως συνέβη εν προκειμένω – ότι δεν θα τους τύχει στο όχημα που ακολουθεί ένας οξύθυμος οδηγός που αν και δεν υπάρχει μια μικρή έστω σύγκρουση, θα χειροδικήσει εναντίον τους; Άραγε αν ο οξύθυμος οδηγός βρει απέναντί του έναν γεροδεμένο άντρα, θα προβεί σε χειροδικία όπως αν απέναντί του στέκεται ένας ανήμπορος ή μια γυναίκα;

Πώς να νιώσουν ασφαλείς όταν ντάλα μεσημέρι μπροστά σε μεγάλες υπεραγορές όπου σωρεύονται δεκάδες πολίτες να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, κινδυνεύουν να δεχτούν, για οποιονδήποτε λόγο, μπουνιές και μάλιστα από συμπολίτη τους;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα