18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠάνος Σκουρολιάκος: Δεινή η λειτουργία των Κ.Υ. της αν. Αττικής

Πάνος Σκουρολιάκος: Δεινή η λειτουργία των Κ.Υ. της αν. Αττικής

Επίκαιρη Ερώτηση για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία Ανατολικής Αττικής προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο Αναπλ. Τομεάρχης Πολιτισμού και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ο σημαντικότατος ρόλος αυτών των δομών Υγείας, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις τοπικές κοινωνίες, όσο και για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα το ΚΥ Καλυβίων, το ΚΥ Ραφήνας και το ΚΥ Καπανδριτίου είναι κέντρα αναφοράς Covid-19. Τούτες τις ώρες δοκιμάζεται η αντοχή τους. Όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ανατολικής Αττικής είναι υποστελεχωμένες και έχουμε ήδη τεράστια αύξηση κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις πολλαπλές και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Οι ανάγκες όμως ξεπερνούν τις δυνατότητες, ιδιαίτερα τώρα που άνοιξαν τα σχολεία.

Ζητάμε από τον Υπουργό να απαντήσει στο τι προτίθεται να κάνει ώστε να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα