21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΨηφιοποίηση και στην αποκομιδή βλαστικών στον «ευρωπαϊκό» δήμο Ρ-Π / Υπάρχει εναλλακτική;

Ψηφιοποίηση και στην αποκομιδή βλαστικών στον «ευρωπαϊκό» δήμο Ρ-Π / Υπάρχει εναλλακτική;

Σήμερα πρωί με πήραν τηλέφωνο φίλοι συντοπίτες απ’ την περιοχή Πρωτέα για να εκφράσουν την απορία τους σχετικά με αίτημα για την αποκομιδή κλαριών απ’ το δήμο.

«Πήραμε, μου είπαν, ως συνήθως την αρμόδια υπηρεσία να ειδοποιήσουμε ότι έχουμε κλαδιά προς αποκομιδή. Όμως σε σχέση με τις προηγούμενες επικοινωνίες μας, μας είπαν ότι πρέπει να υποβάλουμε το αίτημα ηλεκτρονικά. Ξέρεις κάτι επ’ αυτού;»

Θεώρησα ότι είναι παράλογο σ’ ένα δήμο όπως ο δικός μας, που όπως και να το κάνουμε είμαστε μια οικογένεια, να μη δίνεται κι εναλλακτική για όσους βρε αδελφέ δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν.

Επικοινώνησα προσωπικά με την ρεσεψιόν, όπου μια ευγενέστατη υπάλληλος μου έδωσε το τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας, ενώ προθυμοποιήθηκε να με συνδέσει η ίδια. Μετά από ολιγόλεπτη αναμονή, επανήλθε να μου πει ότι δεν απαντούν, οπότε να πάρω αργότερα. Πριν κλείσω τη ρώτησα αν ξέρει να μου πει πως γίνεται το αίτημα για αποκομιδή βλαστικών. Μου απάντησε ότι γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά πρόσθεσε ότι μπορώ να επισκεφτώ το δήμο για να υποβάλω εκεί το αίτημα.

«Χρειάζεται ραντεβού;» όχι μου απάντησε, απλά η είσοδος θα γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Της ευχήθηκα Καλές γιορτές και την ευχαρίστησα για τον χρόνο που μου διέθεσε.

Παρά ταύτα τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στο μυαλό μου είναι τα εξής:

Εν μέσω πανδημίας οι μετακινήσεις πρέπει να ελαχιστοποιούνται κατά το δυνατόν, γιατί ο κάτοικος του δήμου Ρ-Π να πρέπει να επισκεφτεί το δημοτικό κατάστημα για κάτι τόσο απλό;

Ακόμα ένας κάτοικος απ’ την Ραφήνα ή ακόμα χειρότερα απ’ το Πικέρμι και μάλιστα των ορεινών περιοχών του, θα πρέπει να επισκεφτεί το δήμο για να ζητήσει κάτι απλό όπως η αποκομιδή βλαστικών και με το αζημίωτο επιπροσθέτως;

Είναι παράλογο, δεν υπάρχει! Γιατί να μη γίνεται τηλεφωνικά η ειδοποίηση;

Με όλα αυτά στο μυαλό μου κάλεσα τους φίλους να τους ενημερώσω σχετικα, όπου στην συζήτηση που ακολούθησε μου είπαν ότι επικοινώνησαν με γνωστό τους αντιδήμαρχο, του ανέφεραν το πρόβλημα και τους καθησύχασε ότι θα αναλάβει εκείνος.

Μετά από λίγο όταν κάλεσαν ξανά την αρμόδια υπηρεσία τους ζήτησαν τ’ απαραίτητα στοιχεία και τους είπαν ότι θα πήγαιναν σήμερα κι όλας να δουν τα κλαδέματα, χωρίς ωστόσο να τους δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα πάνε, ενώ τους είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι παρόντες.

Έκλεισαν το τηλέφωνο, προβληματισμένοι με ποιο τρόπο θα ειδοποιηθούν για το ποσό που θα τους χρεώσουν και πως θα γίνει η εξόφληση.

Ασήμαντα πράγματα θα μου πείτε, (κυρίως αν έχει βάλει το χεράκι του ο αντιδήμαρχος), που απασχολούν όμως, έστω μια μικρή μειονότητα πολιτών που σε πείσμα όλων, παραμένουν νομοταγείς με την βούλα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα