20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣτο μικροσπόπιο ουδέτερου σχολιαστή – Αλλάζει άρδην το δημοτικό σκηνικό στο Δήμο...

Στο μικροσπόπιο ουδέτερου σχολιαστή – Αλλάζει άρδην το δημοτικό σκηνικό στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Δυστυχώς για τον κο Μπουρνούς, ήδη η παράσταση νίκης, που έστησε όλο το διάστημα ανυπαρξίας αντιπολίτευσης, καταρρέει!

Με τις εξελίξεις να τρέχουν το δημοτικό σκηνικό του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αλλάζει άρδην, όσο κι αν ακόμα δεν έχει περάσει ευρέως στην τοπική κοινωνία.

Κορυφαία εξέλιξη η πρόσφατη παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κου Μπουρνούς για ευθύνες που του αποδίδονται σχετικά με τη φονική φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, παρότι διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του (άρθρο 48 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. άρθρο 6  παράγραφοι 2 & 3, της ΕΣΔΑ).

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου λοιπόν διοικείται από έναν υπόδικο δήμαρχο, τον Ευάγγελο Μπουρνούς, που εγκαλείται ν’ αποδείξει στην έδρα την αθωότητά του, χωρίς εν τούτοις να  συνειδητοποιεί τη δυσχερή θέση του. Αντίθετα προσπαθεί με αλαζονικό τρόπο να μετατοπίσει τις ευθύνες που ενδεχομένως τον βαρύνουν, σε άλλους, όπως και να ξορκίσει  τις εντυπώσεις που προκαλεί η λέξη «υπόδικος», με πρόσφατες δηλώσεις του στο CNN Greece.

Παράλληλα ασκεί διοίκηση με απολυταρχικό, ειρωνικό και εγωκεντρικό τρόπο, έχοντας υπό πλήρη έλεγχο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και ένα συγκεκριμένο αριθμό ανεξάρτητων που κατόρθωσε ν’ αποσπάσει απ’ τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχτηκαν για να αποκαταστήσει την τρωθείσα πλειοψηφία του στο Σώμα, μετά την παραίτηση Βασιλόπουλου.

Στον αντίποδα η μέχρι πριν από μερικούς μήνες ανύπαρκτη αντιπολίτευση, κατά γενική ομολογία, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου και της παράταξής του απ’ τον δημοτικό συνασπισμό, απέκτησε πρωτόγνωρη και πολυμέτωπη δυναμική.

Σημαντικότερο όλων ότι η αντιπολίτευση πλέον ασκείται και δημοσιοποιείται σε συνεργασία όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που έχει θορυβήσει την δημοτική αρχή Μπουρνούς, η οποία ψάχνει να βρει διεξόδους διαφυγής, λόγω της πίεσης που δέχεται απ’ την ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που δέχεται απ’ όλους τους επικεφαλής, Φαφούτη – Παπαδοπούλου – Πιστικίδη – Βασιλόπουλο. Αντιπολίτευση που φέρνει στην επικαιρότητα αστοχίες, παρατυπίες και ψέματα που κατά συρροή έχει διαπράξει και διαπράττει η διοίκηση Μπουρνούς.

Αμυνόμενος ο κος Μπουρνούς επιστρατεύει το μόνο χαρτί που ξέρει να παίζει καλά, το δέκα το καλό του διαίρει και βασίλευε, προσπαθώντας να διασπάσει ένα μέτωπο συσπείρωσης της έντονης δυσαρέσκειας των πολιτών σ’ ένα και μόνο συναινετικό πρόσωπο, που θα βρεθεί απέναντί του.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ήδη η παράσταση νίκης, που έστησε όλο το διάστημα ανυπαρξίας αντιπολίτευσης, καταρρέει.

Οι ραγδαίες εξελίξεις που ακολουθούν, πυροδοτούν την ελεύθερη πτώση της εικόνας και ενός ευρωπαϊκού δήμου με μεγάλα έργα υποδομών κλπ. και την πολυσυλλεκτικότητα οπαδών απ’ όλα τα κόμματα στο πρόσωπο Μπουρνούς, που παρουσιάζει στους δημότες, οι οποίοι μόλις τώρα αρχίζουν να βλέπουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Κι όταν πια αυτή η κατάσταση εδραιωθεί – υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά προς τούτο – κι οι σύμβουλοι που μέχρι τώρα τον στηρίζουν, ως νενέκοι, όταν το καράβι αρχίσει να μπάζει νερά εξ’ αιτίας του καπετάνιου, θ’ αρχίσουν σιγά-σιγά να το εγκαταλείπουν.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα