13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο «αγόρι του κάμπινγκ» σταμάτησε να κοιμάται στη σκηνή μετά από τρία...

Το «αγόρι του κάμπινγκ» σταμάτησε να κοιμάται στη σκηνή μετά από τρία χρόνια

Ο Max Woosey, 13 ετών, θα επιστρέψει σπίτι του αφού συγκέντρωσε πάνω από 700.000 λίρες για τον ξενώνα του Βόρειου Ντέβον μέσω αυτού του challenge που υπέβαλε τον εαυτό του.

Έφη Αλεβίζου

Οι περισσότεροι 13χρονοι μπορεί να πέρασαν αυτά τα τρία χρόνια απασχολημένοι με τις σχολικές εργασίες ή κάνοντας παρέα με τους φίλους τους. Ένας έφηβος, όμως, πέρασε τις νύχτες του μέσα σε μια σκηνή για να συγκεντρώσει χρήματα για τον ξενώνα που φρόντιζε τον φίλο του.

Τώρα, ο Max Woosey – ο οποίος έγινε γνωστός ως «το αγόρι στη σκηνή» κατά τη διάρκεια της πολυετούς εκστρατείας του για τη συγκέντρωση χρημάτων – αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από τρία χρόνια και περισσότερες από 700.000 λίρες σε φιλανθρωπικές δωρεές.

Έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να διοργανώσει ένα τελικό εορταστικό φεστιβάλ κατασκήνωσης την 1η Απριλίου για να ολοκληρώσει την εκστρατεία του. «Θα νιώσω λίγο περίεργα που θα επιστρέψω μέσα, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος έφτασε στο τέλος του, δυστυχώς. Και νομίζω ότι η επόμενη περιπέτεια με περιμένει» δήλωσε ο Max πρόσφατα.

Για τον φίλο του που είχε καρκίνο

Δήλωσε στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV: «Τα τρία χρόνια είναι η σωστή απόφαση να μπω μέσα, γιατί ήταν μια λαμπρή τριετία, είχα μερικές λαμπρές εμπειρίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν και έκαναν δωρεές για τον σκοπό αυτό».

Ο Max άρχισε να κατασκηνώνει τον Μάρτιο του 2020 για να συγκεντρώσει χρήματα για τον ξενώνα του Βόρειου Ντέβον, ο οποίος βοήθησε τον γείτονά του και οικογενειακό φίλο Rick Abbott να παραμείνει στο ίδιο του το σπίτι καθώς ζούσε με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Μιλώντας στο GMB, είπε: «Ο φίλος μου ο Rick ήταν καταπληκτικός. Φυσικά, γι’ αυτό το ξεκίνησα – επειδή αγαπούσε την ύπαιθρο, αγαπούσε τα σπορ και τα πηγαίναμε πολύ καλά.

»Μου έδωσε τη σκηνή και μου είπε: ‘Μαξ, θέλω να ζήσεις μια περιπέτεια μέσα σε αυτή’. Και είπα, ‘Σου υπόσχομαι ότι θα το κάνω’. Και, δυστυχώς, πέθανε λίγο πριν την Covid από καρκίνο. Και ο ξενώνας του Βόρειου Ντέβον τον φρόντισε υπέροχα και ήθελα να τον ευχαριστήσω με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα. Έτσι άρχισα να κοιμάμαι έξω και προσπάθησα να συγκεντρώσω όσα περισσότερα χρήματα μπορούσα γι’ αυτούς».

Από την πρώτη του νύχτα στη σκηνή, ο Max έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και με βραβεία από τα Pride of Britain, Spirit of Adventure και Bear Grylls Chief Scout Unsung Hero. Έχει επίσης κατασκηνώσει στον κήπο του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και στο Twickenham.

Photo: Flickr

Ο σκύλος της Ντάουνινγκ Στριτ

Μιλώντας για την παραμονή του στην Ντάουνινγκ Στριτ, εξήγησε πώς δυσκολεύτηκε να στήσει τη σκηνή στον κήπο επειδή ο σκύλος του τότε πρωθυπουργού, ο Ντίλαν, λάτρεψε το αρκουδάκι του και έφυγε με αυτό στο στόμα. «Θυμάμαι ότι έτρεχα γύρω από τον κήπο κυνηγώντας τον, με το στόμα του στην ουρά, και τον κυνηγούσα γύρω από τον κήπο. Και πέρασα περίπου 20 λεπτά τρέχοντας πίσω από τον σκύλο πριν πάρω το αρκουδάκι πίσω».

Το 2022, καθώς πλησίαζε η δεύτερη επέτειος από την έναρξη της εκστρατείας του, συμμετείχε σε μια «μεγάλη κατασκήνωση» – προσκαλώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κοιμηθούν έξω ή ακόμη και να φτιάξουν μια φωλιά στο υπνοδωμάτιό τους.

Καθώς η τρίτη επέτειος στις 29 Μαρτίου πλησιάζει, σχεδιάζει να διοργανώσει μια εκδήλωση στο Broomhill Estate, ένα ξενοδοχείο και χώρο εκδηλώσεων κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του. Το ξενοδοχείο δήλωσε ότι το ημερήσιο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει «δραστηριότητες όπως ρίψη τσεκουριών, σιωπηλή ντίσκο στο δάσος, λεωφορείο για πάρτι» και άλλα.

«Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο τέλος της ημέρας ή μπορούν να ζήσουν αυτό που ο Μαξ κάνει εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια και να κατασκηνώσουν στις σκηνές τους μαζί με τον Μαξ» πρόσθεσε.

Τα κέρδη από την εκδήλωση θα διατεθούν στον ξενώνα του Βόρειου Ντέβον. Ο Stephen Roberts, διευθύνων σύμβουλός του, δήλωσε στο BBC: «Ο Max έχει χρηματοδοτήσει άμεσα 15 νοσηλευτές για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα κεφάλαια που συγκέντρωσε για το North Devon hospice σε αυτό το διάστημα έχουν κάνει πραγματική διαφορά στους ασθενείς και τις οικογένειες που υποστηρίζουμε».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα