23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤο τέχνασμα του Ομήρου για την ωραία Ελένη, που μετουσιώνεται ως ωραία...

Το τέχνασμα του Ομήρου για την ωραία Ελένη, που μετουσιώνεται ως ωραία Ελένη της Ραφήνας!

Αυτό το τέχνασμα ζήλεψε ο τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ώστε ν’ αφήσει στη σφαίρα φαντασίας κάθε ψηφοφόρου να τον εντάξει σε όποια παράταξη θέλει.

Οι συντοπίτες μας αποδεικνύονται οι καλύτεροι ρεπόρτερς και αρθρογράφοι, ιδίως όταν τους εξιτάρουν έργα και ημέρες Μπουρνούς. Βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο-άποψη που μας έστειλε καλός συντοπίτης που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, με την υποσημείωση να το διαχειριστούμε όπως νομίζουμε. Οπότε κάναμε επιμέλεια του κειμένου και σας το παρουσιάζουμε.

Η ωραία Ελένη της Ραφήνας

Ιδιοφυές το τέχνασμα που χρησιμοποίησε ο μεγάλος αρχαίος ποιητής Όμηρος στα Έπη του, όπου περιέγραψε την αρπαγή της ωραίας Ελένης απ’ τον Πάρη και τον Τρωϊκό πόλεμο. Ο επικός ποιητής ανέφερε ότι η ωραία Ελένη υπήρξε καλλονή της αρχαιότητας, ωστόσο άφησε την φαντασία των ανθρώπων να οργιάσει ως προς τη μορφή της ωραίας αυτής γυναίκας.

Δεν υπάρχει ούτε μία περιγραφή των χαρακτηριστικών της Ελένης στα Έπη του…

Ήταν ξανθιά ή μελαχρινή; Ήταν ψηλή ή κοντή; Είχε λευκή ή σταράτη επιδερμίδα; Το μόνο που μας δηλώνει είναι ότι ήταν η πιο όμορφη γυναίκα της αρχαίας Ελλάδας. Με αυτό το έξυπνο κόλπο ο Όμηρος, αφήνει στη σφαίρα της φαντασίας καθενός να πλάσει την ωραία Ελένη όπως εκείνος θέλει.

Αυτό το τέχνασμα ζήλεψε ο τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ώστε ν’ αφήσει στη σφαίρα φαντασίας κάθε ψηφοφόρου να τον εντάξει σε όποια παράταξη θέλει.

Γι’ άλλους ο Μπουρνούς είναι ακροδεξιός, γι’ άλλους δεξιός, γι’ άλλους κεντρώος, γι’ άλλους νεοδημοκράτης ή Συριζαίος ή Πασόκος, για τους πολλούς είναι Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσά ο Άνεμος), για όσους τον ξέρουν καλά κι όσους τον έχουν νιώσει στο πετσί τους γνωρίζοντάς τον εκ των υστέρων σίγουρα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ δεν είναι!

Ως παιδί ξεκίνησε επαναστατικά, μεγαλώνοντας συνέχισε Πασοκικά, μετέπειτα δίπλα στον Χριστόπουλο Νεοδημοκρατικά, με στόχο τον δημαρχιακό θώκο Συριζαιϊκά και τώρα Μητσοτακικά για να παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο, δικό του!

Κυριολεκτικά ένας πολιτικάντης μπαλαντέρ, με μόνο στόχο την ψηφοθηρία, εκμεταλλευόμενος την αφέλεια ή ίσως ωφέλεια αρκετών, μεταχειριζόμενος κι άλλες ωραίες πρακτικές που μόνο ένας εκπαιδευμένος εγκέφαλος στην μηχανορραφία μπορεί να διανοηθεί.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα