Χριστός Ανέστη!
Η Ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός μέσα στην ιστορία. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η ανανέωση της ανθρώπινης φύσης, η ανάπλαση του ανθρωπίνου γένους, η βίωση της εσχατολογικής πραγματικότητας.
Όταν όμως μιλούμε για την Ανάσταση δεν την ξεχωρίζουμε από τον Σταυρό, αφού Σταυρός και Ανάσταση είναι οι δύο πόλοι του λυτρωτικού βιώματος, όπως προσευχόμαστε στην Εκκλησία, “διά του Σταυρού χαρά εν όλω τω κόσμω. Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον υμνούμεν την ανάστασιν αυτού”, ή όπως ψάλλουμε, “τόν Σταυρόν σου προσκυνούμεν, Δέσποτα, και την αγίαν Σου Ανάστασιν δοξάζομεν”.
Η Ανάσταση του Χριστού είναι η Ζωοδόχος Πηγή απ’ την οποία αντλούμε τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε με θάρρος και καρτερία το θάνατο. Η Ζωοδόχος Πηγή στην οποία κάθε άρρωστος προσβλέπει είτε ευχόμενος ίαση, είτε να είναι «Χριστιανά τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά…». Γιατί μετά τον θάνατο υπάρχει η Ανάσταση, όπου κυριαρχεί ζωή ατελεύτητος.
Αληθώς ο Κύριος!





