28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Μια άτυπη συνάντηση με τους αυριανούς γείτονες των ενοίκων του τρίτου σπιτιού του κέντρου φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ» στο Πικέρμι, είχε σήμερα η πρόεδρος κ. Έφη Προκοπάκη. Ο σκοπός της συνάντησης αυτής, λίγο καιρό πριν την εγκατάσταση των 8 ατόμων – έξι γυναικών και 2 ανδρών – που θα κατοικήσουν στο σπίτι, ήταν η πρώτη γνωριμία με κατοίκους της περιοχής που θα μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους στόχους του κέντρου και την προετοιμασία των εγκαινίων, που προγραμματίζεται τους επόμενους δύο μήνες.  

Οι προσκεκλημένοι, γύρω στους 15, ξεναγήθηκαν στα δωμάτια διαμονής των ενοίκων στον πρώτο όροφο, που έχουν διακοσμηθεί σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις ενός εκάστου, ενώ στην είσοδο κάθε υπνοδωματίου υπάρχει το όνομα του χρήστη που η/ο ίδιος έχει επιμεληθεί και ζωγραφίσει τη καλόγουστη κεραμική πλάκα με το όνομά του, μένοντας εντυπωσιασμένοι απ’ το αποτέλεσμα.

Στο ισόγειο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν το δωμάτιο αναψυχής, το γραφείο, τρία ακόμα υπνοδωμάτια και τον ενιαίο χώρο κουζινοτραπεζαρίας και σαλονιού, με άνετη εξαιρετικού γούστου επίπλωση τη μεγάλη βεράντα και τον φροντισμένο κήπο.

Οι οικοδεσπότες είχαν ετοιμάσει νοστιμότατα μικρά εδέσματα που κατασκευάστηκαν στο κέτερινγκ της «Εστίας» στα εργαστήρια τους στο πρώτο σπίτι του Νέου Ψυχικού, συνοδευτικά μ’ ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό.  

Μια κι η ξελογιάστρα βραδιά καλούσε έξω, προτιμήθηκε η άνετη βεράντα όπου το μεγάλο τραπέζι φιλοξένησε την όμορφη παρέα, καθώς γνωστοί και άγνωστοι μόλις προ ολίγου, έδεσαν αρμονικά και συζήτησαν σαν παλιοί γνώριμοι, αφήνοντας την ευχάριστη νότα της δικαίωσης των προσδοκιών και των δύο πλευρών (οικοδεσποτών και επισκεπτών).

Η τόσο φιλική ατμόσφαιρα έκανε την ώρα να περάσει ευχάριστα. Άφησε το περιθώριο όχι μόνο της ενδελεχούς ενημέρωσης για τους στόχους της «Εστίας», αφού η κ. Προκοπάκη απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν, αλλά και της προσωπικής γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ κατοίκων Ραφήνας και Πικερμίου που δεν είχαν τη τύχη να βρεθούν τόσο κοντά. Φεύγοντας ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια επίσκεψη στα αξιοθέατα της περιοχής που πολλά και αξιόλογα είναι.

Δήλωσαν επίσης ανυπόμονοι να γνωρίσουν τους ενοίκους της οικίας και πρόθυμοι να τους εντάξουν στη κοινωνική ζωή του τόπου. Εν αναμονή πλέον της επίσημης τελετής των εγκαινίων καλωσορίζουμε τους ανθρώπους της «Εστίας» στο τόπο μας.      

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα