27.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΥΠΑΤΟΣ ΑΘΛΟΣ» ΓΙΑ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΥΠΑΤΟΣ ΑΘΛΟΣ» ΓΙΑ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Το ντοκιμαντέρ «Ύπατος Άθλος» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πώλ Σκλάβου και παραγωγή του Στέλιου Τατάκη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι 15 νέοι από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα “International People’s Project / IPP” με θέμα «Photography as a medium for promoting Community Development” και φιλοξενούνται αυτή την περίοδο από την Ελληνική Ένωση Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων – CISV Greece (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο) στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, σε ειδική προβολή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου στον κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ» στη Σαρωνίδα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την πρώτη συλλογική προσπάθεια αναδάσωσης που έγινε με τη συμμετοχή πολιτών από όλη την Ελλάδα, στο Πάνειο Όρος του πρώην Δήμου Καλυβίων Αττικής (νυν Δήμος Σαρωνικού), μετά την πυρκαγιά του 2007 που κατέκαψε περιοχή έκτασης 20 χιλιάδων στρεμμάτων. Καταστράφηκε ολοσχερώς το Πάνειο Όρος και οι γύρω λόφοι και μαζί, ένα από τα μοναδικά δάση της Αττικής.

Ο «Ύπατος Άθλος» είναι η κινηματογραφική καταγραφή της προσπάθειας που πραγματοποίησε ο τότε Δήμος Καλυβίων, με πρωτοβουλία του πρώην Δημάρχου και νυν Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, για την αναδάσωση του Πανείου Όρους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή. Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας του σκηνοθέτη, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποίησε ο δήμος με αφετηρία την πρώτη μεγάλης κλίμακας οργανωμένη αναδάσωση που έγινε το Νοέμβριο του 2007. Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ο σκηνοθέτης Πώλ Σκλάβος με τον παραγωγό Στέλιο Τατάκη κινηματογράφησαν καρέ – καρέ τις προσπάθειες αναγέννησης των καμένων εκτάσεων με τη φύτευση δεκάδων χιλιάδων δέντρων, καθώς και την οργάνωση του μηχανισμού συντήρησης και υποστήριξης αυτής. Με τον τρόπο αυτό, ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ θέλησαν μέσα από τη δική τους ματιά να συνεισφέρουν στην αφύπνιση του κόσμου για το περιβάλλον. Ο «Ύπατος Άθλος» έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια και κριτικές.

Μετά το τέλος της προβολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου απευθυνόμενος στους νέους εθελοντές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη σημασία του εθελοντισμού, επισημαίνοντας ότι αποτέλεσε πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια αναδάσωσης του Πάνειου Όρους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την ανιδιοτελή τους προσφορά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και συμβάλλοντας με τη δράση τους στην κοινή ευημερία.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα