17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Η προσπάθεια ανάδειξης των παλαιοντολογικών ευρημάτων του Πικερμίου είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Μετά την επίσκεψη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Σίσσυ Παυλοπούλου  ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Η ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ αρχές Οκτωβρίου, έρχεται η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας διά του προέδρου της κ. Καλαντζή να δώσει νέα δημοσιότητα στο θέμα με την εσπερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 6,30 το απόγευμα στο πολυχώρο Οινοτροπία επί της Λεωφ. Μαραθώνος 66 με θέμα: «Πικέρμι η Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας. Ευκαιρίες και Προοπτικές για Ανάπτυξη».

Με σπουδαίους ομιλητές όπως οι καθηγητές Γιώργος Θεοδώρου που έφερε και φέρνει συνεχώς στο φως παλαιοντολογικά απολιθώματα και Χρήστος Ζερεφός ακαδημαϊκός, πρόεδρος της ΕΛΗΔΕΚ και η δικηγόρος Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος σχετικά με τα ευρήματα, την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μέσω του πολιτιστικού τουρισμού, το Πικέρμι τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από κάθε άποψη.    

Μία εξ’ ίσου σημαντική παράμετρος είναι η τιμή που θα απονείμει ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Α. κ. Καλαντζής στον διορατικό πρώην Κοινοτάρχη Πικερμίου Θανάση Αδαμόπουλο, ο οποίος πίστεψε στην ανάδειξη των απολιθωμάτων της περιοχής με την ίδρυση ενός Μουσείου εντός του κοινοτικού καταστήματος.  

Θετικό είναι ότι η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάδειξη ακόμα περισσοτέρων ευρημάτων υποστηρίζοντας την ανασκαφή υπό την επίβλεψη του κ. Θεοδώρου.

Σημαντική επίσης είναι η ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει την όλη υπόθεση καθώς νιώθουν υπερήφανοι ότι στο δήμο τους υπάρχουν τόσο σημαντικά ευρήματα, απ’ την παλαιοντολογία, το πρωτοελλαδικό οικισμό, το λεγόμενο Ρωμαϊκό βαλανείο, που αποδεικνύουν τη ζωή της περιοχής ανά τους αιώνες.

Ως εκ τούτου αναμένεται σημαντική προσέλευση κόσμου. Άλλωστε παρόμοια γεγονότα ανάδειξης των δυνατοτήτων μιας συγκεκριμένης περιοχής προκαλεί το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα