22.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

1ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

Ολοκληρώθηκε στις 16/12 το 1ο Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο Σαρωνικού, πενθήμερης διάρκειας, με ομιλία – εισήγηση της Dr Φανής Χατζήνα, Ερευνήτριας Α’ στο Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και παρουσίαση του τρένου των παρθένων βασιλισσών, μεθόδου που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο τμήμα για ελεγχόμενες συζεύξεις.

Τη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 4η ημέρα του Συνεδρίου – και πάλι με πρωτοβουλία της κυρίας Χατζήνα – έγινε ενημέρωση για τα φυτοφάρμακα και τις επιπτώσεις τους στη μέλισσα και το περιβάλλον ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε στους παραβρισκόμενους η ταινία «Εξαφάνιση των μελισσών», που αποτελεί παραγωγή των Maryam Henein και George Langworthy. Τις εργασίες της χθεσινής ημέρας παρακολούθησε αντιπροσωπεία 24 Τούρκων μελισσοκόμων στο πλαίσιο τους προγράμματος ERASMUS. Την τούρκικη αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Πρόεδρος των Μελισσοκόμων Ικονίου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας, εκπρόσωπος της Επαρχίας Ικονίου και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ραιδεστού Dr Muhsin Dogaroglu.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και απευθυνόμενους στους Τούρκους προσκεκλημένους τόνισε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις – πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα θετικές όχι μόνο γιατί γίνεται ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων αλλά κυρίως γιατί συμβάλλουν στη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και στην ειρηνική τους συνύπαρξη ειδικά αυτή την περίοδο που η ειρήνη στη Μεσόγειο είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Από την πλευρά της η τούρκικη αντιπροσωπεία προσκάλεσε την Περιφέρεια Αττικής και τον Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαρωνικού «Το Κεντρί» να επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 2017 προκειμένου να συμμετάσχουν στο 45 Παγκόσμιο Συνέδριο Μελισσοκομίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας των Μελισσοκόμων (APIMONDIA 2017). 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα