13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔήμος Παιανίας: Βαθιά κατάνυξη στη συναυλία - αφιέρωμα στα Άγια Πάθη και...

Δήμος Παιανίας: Βαθιά κατάνυξη στη συναυλία – αφιέρωμα στα Άγια Πάθη και την Ανάσταση

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα Άγια Πάθη και την Ανάσταση ««Συμπορευθώμεν εις το Σωτήριον Πάθος». Λόγω της κακοκαιρίας, ο ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής φιλοξένησε τη Βυζαντινή χορωδία Αθηνών και το γυναικείο χορωδιακό σχήμα «Παναρμόνιον», πολλαπλασιάζοντας το θρησκευτικό αίσθημα για τους παρευρισκομένους.

Υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Γεώργιου Χατζηχρόνογλου, Άρχοντος Υμνωδού της Μ.Χ.Ε. η Βυζαντινή χορωδία Αθηνών έψαλλε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ οι εξαιρετικοί μας ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Φωτεινή Φιλοσόφου καθήλωσαν με την εξαιρετική τους παρουσία.
Μοναδική ήταν η παρουσία του γυναικείου χορωδιακού σχήματος «Παναρμόνιον» υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Στυλιανής Τυράκη – Χροναίου με «Το μοιρολόι της Παναγίας». Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τις δυο χορωδίες να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη
Καλωσορίζοντας τα δύο σχήματα, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη συναυλία που «θα ζήσουμε το Θείο Πάθος λυρικά, ανήμερα της Κυριακής της Βουβής εβδομάδας όπως καλούμε την εβδομάδα προ της Μεγάλης, προσμένοντας την Ανάσταση».

«Για εμάς τους Χριστιανούς το Πάθος είναι μια διαδικασία αναγκαία για να φτάσουμε στη λύτρωση. Δεν μας φοβίζει. Ξέρουμε ότι η πραγματική ζωή είναι αυτή που μας περιμένει.  Τα Πάθη του Ιησού λοιπόν εξυμνούνται από το πλήρωμα της Εκκλησίας μας και τα στόματα όλων των πιστών. Ευλαβικά κάθε φορά, με την ίδια συγκίνηση. Το Πάσχα λυτρώνει την λύπη θα ακούσουμε σε λίγες μέρες. Και πράγματι δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύτρωση από την κάθαρση της ψυχης» συμπλήρωσε.

Στη συναυλία  συμμετείχαν οι μουσικοί:
– Δημήτριος Μπουραντώνης, πλήκτρα
– Απόστολος Φωτιάδης, ποντιακή λύρα
– Ηλιάνα Κρανιώτη, κρουστά
Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γεωργίου Κοτσίνη

Στη συναυλία παρευρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Πέππας και Θανάσης Αυγερινός, οι: Ντέμη Αντωνίου, υπ. Βουλευτής Ελ. Λύση, Σπήλιος Κρικέτος, υπ. Βουλευτής ΝΔ, Πέτρος Φιλίππου, υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Λάζαρος Καραούλης, υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,

Βρείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα