21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣεπόλια: Μήνυση για την επίθεση κατά της 12χρονης - Θα γίνει ιατροδικαστική...

Σεπόλια: Μήνυση για την επίθεση κατά της 12χρονης – Θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση

"Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών".

Μίνα Καραμήτρου – CNN Greece

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με την 12χρονη που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της θείας της, εκεί όπου διαμένει, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα, η θεία της και η 12χρονη έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. νησιού, όπου διαμένει, ότι σήμερα και ενώ το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι, άγνωστος που φορούσε κουκούλα άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, της έδειξε ένα μαχαίρι και ενώ δεν μπήκε στο σπίτι, όταν η 12χρονη προσπάθησε να τον απωθήσει, τραυματίστηκε στο χέρι.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κάποιες εκδορές στο χέρι του παιδιού και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί από τι αντικείμενο και πως μπορεί να προήλθαν οι εκδορές.

Λύτρας: Υπήρξε τραυματισμός του παιδιού 

Το απίστευτο περιστατικό με την επίθεση ένοπλου άνδρα που εισέβαλε μέσα στο σπίτι της θείας 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA, έπειτα από επικοινωνία που είχε με το παιδί:

«Με το που άνοιξε η πόρτα, το κορίτσι είδε έναν άνδρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά να της προτάσσει ένα μαχαίρι. Όταν το παιδί προσπάθησε να απωθήσει τον άγνωστο, εκείνος την τραυμάτισε στο χέρι. Σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί, αυτό το θεώρησε ως ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμό για να μην μιλήσει για όσα έχει βιώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού επιβεβαίωσε πως τα περιστατικά εκφοβισμού είναι τρία και πως έχει ήδη κατατεθεί μήνυση, περιμένοντας τις Αρχές να διερευνήσουν τις υποθέσεις:

«Τα περιστατικά είναι τρία. Είχε προηγηθεί μία πέτρα σπάζοντας το παράθυρο του δωματίου του παιδιού, ενώ ακολούθησε μόλις το περασμένο Σάββατο μία απειλή και κατά του αδερφού του κοριτσιού. Το παιδί βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας και τότε ένας άγνωστος άνδρας το πλησίασε και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα, του έκανε την χαρακτηριστική χειρονομία της σιωπής».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του παιδιού

Το περιστατικό γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας. Ολόκληρη η δήλωση των πληρεξούσιων δικηγόρων Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα ”μη μιλάς” και εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα