19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈναρξη σεμιναρίων - εργαστηρίων “Χρυσής Τομής” Κερατέας 2022-23

Έναρξη σεμιναρίων – εργαστηρίων “Χρυσής Τομής” Κερατέας 2022-23

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»  συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων, που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ανακοινώνεται η έναρξη του πρώτου κύκλου σεμιναρίων και εργαστηρίων ευρείας θεματολογίας για την περίοδο 2022-23. Θα ακολουθήσουν και ανακοινώσεις για επόμενα σεμινάρια για το επόμενο διάστημα. Η επιλογή των δράσεων έχει γίνει έτσι, ώστε να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο όλα τα μέλη της οικογένειας και να διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τον πλουραλισμό και με παράλληλη αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα υλοποιούνται με περιορισμένο αριθμό ατόμων και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19. Στο χώρο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά .

Οι δραστηριότητες για το έτος 2022-2023 είναι οι εξής:

  1. Εργαστήρι κεραμικής: Έκφραση μέσα από τον πηλό για ενήλικες
  2. Εργαστήρι εμψύχωσης για παιδιά με την μέθοδο της «Συνθετικής Παιγνιόδρασης»
  3. Μαθήματα σκάκι για παιδιά και νέους
  4. Σεμινάριο Papier mache
  5. Σεμινάριο Μακραμέ
  6. Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες
  7. Σεμινάριο κοπτικής – ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες
  8. Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 ετών

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected], καθημερινά 16:00-21:00 στα τηλ.:  6938272807 – 6932221477 – 6980403632   και στο τηλ.: 22990 69850

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

  • Εργαστήρι κεραμικής: Έκφραση μέσα από τον πηλό για ενήλικες     

Τα μαθήματα κεραμικής συνεχίζονται για 10η χρονιά με εμψυχώτρια τη ζωγράφο-κεραμίστρια Μάχη Δημοπούλου. Με στόχο την προσωπική έκφραση μέσω του πηλού, οι συμμετέχοντες δημιουργούν, συνεργάζονται, επικοινωνούν και καλλιεργούν  το ταλέντο τους. Το φετινό σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο εργαστήριο Κεραμικής της Μάχης Δημοπούλου και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Έναρξη:  Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.  Ώρα: 10π.μ έως 13:00. Διάρκεια 7 μήνες

  • Εργαστήρι εμψύχωσης παιδιών με την μέθοδο της «Συνθετικής Παιγνιόδρασης»

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-10  ετών και συνδυάζει το παιχνίδι με τις τέχνες. Σκοπός είναι η προσωπική, συναισθηματική και νοητική εξέλιξη των παιδιών. Στο εργαστήρι τα παιδιά μέσα από βιωματικές και τεχνικές μεθόδους θα εκφραστούν μέσω της φαντασίας, της μουσικής, του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικοκινητικής, του κολλάζ, ψυχαγωγικών παιχνιδιών και παιχνιδιών δράσης. Η μέθοδος έχει σαν βάση της το παιχνίδι. Κύρια  χαρακτηριστικά της η  σύνθεση και η  εμψύχωση, αξιοποιώντας το σώμα αλλά και εμπλουτίζοντας τα εκφραστικά τους  μέσα. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Αγγελή, βρεφονηπιοκόμος – εμψυχώτρια.

Έναρξη: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Ώρα: 11:00π.μ -12:00μ.μ. Διάρκεια: 6 μήνες

  • Μαθήματα σκάκι για παιδιά και νέους

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ πραγματοποιεί μαθήματα σκάκι με δάσκαλο τον σκακιστή Γιάννη Παπαδημητρίου. Το τμήμα είναι γραμμένο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και συμμετέχει σε επίσημους αγώνες. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δια ζώσης σε δύο τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων και θα συμπληρώνονται με διαδικτυακή σύγχρονη διδασκαλία,

Έναρξη: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022. Ώρα: 15:30 – 17:00 για αρχάριους και 17:00 – 18:30 για προχωρημένους. Διάρκεια: 7 μήνες

  • Σεμινάριο Papier Mache

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τα βασικά υλικά και τεχνικές του                          papier mache. Θα μάθουμε πως να μετατρέπουμε απλά υλικά, σε σύνθετα και χρηστικά έργα τέχνης. Μέσα σε 8 εβδομάδων θα επεξεργαστούμε διαφορετικά είδη πάστας, χαρτοπολτού, χαρτοπηλού με διαφορετικούς οπλισμούς για να δημιουργήσουμε όμορφα χειροποίητα κομμάτια. Ενώ οι τεχνικές που θα μάθουμε είναι αρκετά απλές, είναι σχεδιασμένες ώστε να μας βάλουν στη λογική αυτού του υπέροχου υλικού και να κινητοποιήσουν τη φαντασία μας. Είναι στα πλαίσια της Trash Art, που υποστηρίζει την ανακύκλωση, επανάχρηση και αξιοποίηση χαρτιού.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Μαίρη Παγκράτη, Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων – διακοσμήτρια

Έναρξη: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.  Ώρα: 17:00-19:00  Διάρκεια: 8 μαθήματα

  • Σεμινάριο Mακραμέ

Το μακραμέ ή κομποδετική είναι μία τέχνη διακόσμησης με κόμπους οι οποίοι γίνονται με τα χέρια και μόνο! Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του μακραμέ, αφού μπορεί κανείς να δημιουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς περίπλοκες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό ή προετοιμασία. Με το μακραμέ δημιουργείται ένα υπέροχο σχέδιο που μπορεί να σταθεί ως τελείωμα σε κάθε εργόχειρο, κοσμήματα αλλά και χρηστικά αντικείμενα. Υπεύθυνη σεμιναρίου: Καίτη Αλεξίου.

Έναρξη: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022.  Ώρα: 17:00-19:00  Διάρκεια: 8 μαθήματα

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για ενήλικες

To εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ζωγραφική και θέλουν να μυηθούν περισσότερο με την καθοδήγηση ενός ζωγράφου. Υλοποιείται από τον ζωγράφο Παντελή Ζωγράφο

Διδασκαλία: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 Ώρα: 18:30-20:30. Διάρκεια 7 μήνες

  • Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες

Τα μαθήματα κοπτικής – ραπτικής  συνεχίζονται για 12η χρονιά στον Σύλλογο. Στο τμήμα αρχαρίων θα διδαχθούν βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, κοπή και ραφή φούστας με τεχνική burda. Στο τμήμα προχωρημένων μπορούν να ενταχθούν μόνο γυναίκες που έχουν παρακολουθήσει τον 1ο & 2ο κύκλο μαθημάτων.

Το τμήμα προχωρημένων θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 17:00-20:00 και το τμήμα αρχαρίων κάθε Τρίτη 17:00-20:00. Διδασκαλία: Μάτα Σκούφου

Έναρξη: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου & Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022. Διάρκεια: 3 μήνες (36 ώρες)

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 ετών

Το εργαστήρι ζωγραφικής υλοποιείται για 6η χρονιά και προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά στο κλίμα της ζωγραφικής, ώστε να βγάλουν στα τελαράκια τους τις ζωγραφιές που έχουν μέσα τους. Τα χρώματα, τελάρα, πινέλα, ξύστρες, γόμες, μολύβια και ότι άλλο χρειαστεί παρέχονται από το εργαστήρι.

Έναρξη: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Ώρα: 12:00-14:00. Διάρκεια: 7 μήνες

  • Οι εγγραφές στα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και 2 ημέρες πριν την έναρξή τους εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.
  • Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια. Μη διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στο email: [email protected]
  • Ενημερωθείτε και επικοινωνήστε μαζί μας και μέσω της σελίδας μας στο Facebook: https://www.facebook.com/xryshtomhkerateas και της σελίδας μας στο Instagram: @xrisi_tomi_kerateas .
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα